DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Viccelő Horner: Vettellel és Webberrel könnyebb volt

Az osztrák istálló csapatfőnöke, Christian Horner viccelődve reagált arra, hogy hasonlítsa össze jelenlegi pilótáit korábbi versenyzőivel. A brit szerint csodás időket éltek meg a gárda első sikerei során.

Azt követően, hogy a Red Bull mindkét világbajnoki címet bezsebelte a 2022-es szezonban, az osztrák alakulat továbbra is a királykategóriát övező hírek címlapjain maradt, miután a Sao Pauló-i Nagydíjon a kétszeres világbajnok, Max Verstappen nem adta oda hatodik pozícióját Sergio Pereznek. Mind a hollandnak, mind a mexikóinak megvolt a maga véleménye az esetet követő pillanatokban, azonban később a versenyzők és a csapat is arról számolt be, hogy megbeszélték a helyzetet zárt ajtók mögött

Azonban sokak számára bevillant az istállónál korábban fellobbant Multi 21-es botrány, valamint Sebastian Vettel és Mark Webber incidensekben bővelkedő viszonya. Többen úgy gondolják, hogy hasonló irányt is vehet Verstappen és Perez kapcsolata. Így érthető, hogy a Sky Germany megkérdezte a csapatfőnököt arról, hogy milyen volt a korábbi pilótapárost kezelni a mostanihoz képest. Horner nevetve válaszolt: „A mostani versenyzőinkhez képest egyszerű.”



Vettel és Webber már csapattársakká válásuk előtt rendelkeztek egy híres balesettel, amikor a dobogós pozíciókról estek ki a 2007-es Japán Nagydíjon, azonban a legemlékezetesebb eseteik valószínűleg a 2010-es török és 2013-as maláj futamokon történtek. Az akkori problémák ellenére Horner büszkén tekint vissza arra az időszakra, hiszen a csapat 4 egyéni és 4 konstruktőri címet nyert ekkor.

„Fantasztikus időszakunk volt, ha most visszatekintünk arra, amit együtt csináltunk. Mindannyian valamivel idősebbek vagyunk. Néhányan egy kicsit nagyobbak is. Hihetetlen, hihetetlen időszak volt a csapat számára. Hihetetlen időszak ezeknek a srácoknak” – utalt Vettelre és Webberre a brit, akik a Red Bull színeiben eltöltött közös évek alatt 47-szer arattak sikert az alakulat számára.

Az idei évvel bezárólag már nemcsak az ausztrál, hanem a német pilóta is az F1-től visszavonult versenyzők táborát erősíti, azonban a gárda tanácsadója, Helmut Marko utalt arra, hogy az istálló akár vezetői pozícióba is visszavárja a négyszeres világbajnokot, melyet Horner is kiegészített viccelődve: „Talán Helmut edzőjeként!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: