DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo hiányozni fog Norrisnak

Jó kapcsolatot ápolnak egymással, így Lando Norris sajnálja, hogy Daniel Ricciardo jövőre már nem lesz ott a mezőnyben. A fiatal pilóta szerint az ausztrál versenyzővel igazi barátok lettek a McLarennél.

Bár Monzában tavaly sikerült futamot nyernie a wokingiak autójával, Daniel Ricciardo kalandja nem alakult túl jól a McLaren istállójánál, mely Oscar Piastrit választotta helyette a következő szezonra. A tapasztalt versenyzővel néhány hónapja már megegyeztek a szerződése idő előtti felbontásáról, mégsem sikerült üléshez jutnia 2023-ra.

Ricciardót a Haas is kereste, ám ő versenyképesebb autót szeretett volna, végül korábbi munkaadójához tér vissza, ahol a szimulátorban, valamint tesztpilótaként számít rá a Red Bull. Korábbi csapattársa, Lando Norris alapvetően jó viszont ápolt vele, amiről a RacingNews365-nek számolt be a brit pilóta.



„Azt hiszem az összes korábbi csapattársammal jól kijöttem. Mindig barátokká váltunk a pályán és azon kívül is, de Daniel kicsit másképp is hiányozni fog számomra. Nagyszerűen megismertük egymást az elmúlt években ezzel a sráccal, szóval hiányozni fog, mert közben jó barátok is lettünk” – mondta Norris, aki azért örül annak, hogy Ricciardo vélhetően időnként még feltűnik majd a versenyhétvégéken.

„Jó hír, hogy Daniel jövőre is ott lesz a paddockban. Szerintem ez nagyszerű a Formula-1-nek, mert ő egy igazán szórakoztató ember. Hiányozni fog, de legalább látni fogjuk egymást, szóval jó lesz” – zárta gondolatait a 23 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: