DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Ez tökéletes összegzése volt az évnek

Az Abu Dhabi Nagydíj remekül foglalta össze a Mercedes idei szenvedését – véli az istálló csapatfőnöke, Toto Wolff. Az osztrák szerint legalább a futamgyőzelmet sikerült kipipálniuk 2022-ben.

A Mercedes az elmúlt hetekben látott feltámadást követően gyakorlatilag abban a pozícióban fejezte be a 2022-es szezont Abu Dhabiban, mint amiben márciusban Bahreinben elkezdte, hiszen a csillagosok Lewis Hamilton futam elején látott biztató tempója ellenére is képtelenek voltak felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival. George Russellt az ötödik helyen intette le a kockás zászló, miközben a hétszeres világbajnok a futam hajrájában feladni kényszerült a szezonzárót egy meghibásodás következtében. A csapatfőnök, Toto Wolff szerint a futam tökéletesen ábrázolta csapata idei szenvedését.

„Ez ma nagyon rossz volt. Minden lehetséges hiba előfordult, amit elkövethetsz, valamint volt egy autónk, ami nem volt olyan gyors, mint kellett volna. A harmadik erő voltunk ma, miközben az egyik autó lerobbant, a másiknak pedig elfogytak a gumijai. Ez egy tökéletes összefoglalása volt az idei évünknek” – fogalmazott meg kendőzetlen véleményt az osztrák szakember a futamot követően a Sky Sports kamerái előtt.



„Az hiszem, már az első néhány körben megfőztük a gumikat. Keményen támadtunk, ekkor úgy tűnt, hogy az autónk kifejezetten gyors, de aztán a jobb első egyszerűen megadta magát. Ezt talán előre is látnunk kellett volna, de ez lett a következménye. Tudtuk előre, hogy Abu Dhabi nehéz lesz, tehát legalább a becslések jók voltak. Brazília látványos volt, ahogyan a kezdetektől domináltunk egészen a kettős győzelemig, ezzel pedig kipipálhattuk a futamgyőzelmet” – zárta gondolatait Wolff.

A hibridérát uraló Mercedesnek ezzel nem sikerült kicsavarnia a konstruktőri bajnokság második helyét a Ferrari kezéből, a brackley-i istállónak tehát meg kell elégednie a bronzéremmel. Versenyzőik közül George Russell a negyedik, Lewis Hamilton pedig csupán a hatodik helyen végzett az egyéni bajnokságban, ami a hétszeres világbajnok hosszú pályafutásának leggyengébb összetettbeli helyezését jelenti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: