DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko szerint helyreállt a rend a Red Bullnál

Az energiaitalosok tanácsadója úgy véli, csapatának az időmérőn sikerült feledtetnie a Brazíliában történt félreértéseket, a szabadedzések alapján pedig nem sok jót jósol ellenfeleiknek vasárnapra.

Max Verstappen rajtelsőségével ért véget az idei szezon utolsó időmérő edzése Abu Dhabiban, a Red Bull pedig a teljes első sort kisajátította, hiszen a bajnoki ezüstéremért harcban lévő Sergio Perez a második legjobb időt érte el a kvalifikáción. Az eredmény nagy megelégedéssel töltötte el az energiaitalosok tanácsadóját, Dr. Helmut Markót is, aki szerint a nagy port kavaró brazíliai események után helyreállt a rend a Red Bull berkein belül.

„Első és második hely! A brazíliai fiaskót követően örülünk, hogy sikerült helyreállítani a rendet. Verstappen kijelzője kétszer is csődöt mondott, de nem zavartatta magát emiatt. Egy másik esetben pedig az első szárnnyal adódtak problémái, de amikor igazán számított, akkor Max odatette magát” – mondta boldogan az osztrák szakember a Servus TV-nek az időmérőt követően.



Mint ismert, a lényegi kérdések már eldőltek a 2022-es szezonban, hiszen mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnoki trófea Milton Keynes-be került idén, a csapat számára azonban továbbra is van tétje a vasárnapi viadalnak, hiszen Perez az egyéni összetett második helyéért vív ádáz küzdelmet a ferraris Charles Leclerc-rel. Marko szavai a Red Bull versenytempóját illetően azonban elrettentően hathatnak az ellenfelek számára. „A hosszabb etapok még boldogabbá tesznek minket. A gumikopás tekintetében egyértelműen jobbak vagyunk a Ferrarinál a szabadedzések alapján. Bízom benne, hogy vasárnap is így marad, és akkor új rekordot állíthatunk fel a győzelmek számát tekintve, valamint sikerülne biztosítani az első két helyet is a bajnokságban” – tűzte ki a célokat a 79 éves szakember. 

Perez és Leclerc pontegyenlőséggel érkeztek meg Abu Dhabiba, így gyakorlatilag aki előrébb végez a vasárnapi futamon, azé lesz a második hely a bajnoki tabellán. A kvalifikáción látottak alapján úgy tűnik, hogy az osztrák istálló minden követ megmozgat, hogy fennállása során először a világbajnok mellett az ezüstérmes is az ő csapatukból kerüljön ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: