DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Dupla segítséget tervezett Pereznek a Red Bull

Csak aztán Verstappen műszaki gondja közbeszólt, így végül egyszer tudott csak szélárnyékot adni a mexikóinak. Aki szerint így is sokat számított, s izgalmas csatát vár Leclerc-rel az ezüstért.

Egyetlen nyitott kérdés maradt a Red Bull számára az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon az egyéni és a konstruktőri világbajnoki cím bebiztosítása után: hogy Sergio Perez meg tudja-e szerezni a pilóták értékelésében a második helyet. A mexikói és ellenfele, Charles Leclerc pontazonossággal vág neki a hétvégének, a több győzelem miatt egyelőre a ferraris áll előrébb a tabellán.

perez-abudhabi-redbull-day2-pressconf



A szombati időmérő után viszont Perez indulhat kedvezőbb pozícióból, hiszen második lett Verstappen mögött, így az első sorból fog startolni, míg Leclerc a harmadik rajthelyről várhatja majd a piros lámpák kialvását. Perez eredményében az is közrejátszott, hogy a Q3 végén Verstappen szélárnyékot adott neki azzal, hogy előtte haladt – mint azt a holland a sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében elárulta: duplán is ez volt a stratégia a csapatnál.

„A hétvége előtt megadtuk Checónak a lehetőséget, hogy válasszon: elsőnek akar kimenni vagy hátul. Úgy döntött, inkább hátul lenne, és ez is volt a terv az időmérőre. Az első etapban is az volt a terv, hogy én megyek elöl, de minden kikapcsolt. De szerencsére sikerült összeraknunk a dolgot a második menetre” – fogalmazott Verstappen.

Perez szerint számított a szélárnyék: „Igen, egyértelműen segített. Úgy gondolom, remekül dolgoztunk ma csapatként. Éreztem a hatását, különösen a második szektorban működött. Amit nyersz, abból veszítesz kicsit a harmadik szektorban, de összességében egyértelműen pozitívan sült el.”

Arra a kérdésre, hogy a futamon is a Ferrarik előtt tudnak-e majd maradni, így válaszolt a mexikói pilóta: „Nehéz verseny lesz, arra számítunk, hogy erősek lesznek. Szoros csata lesz Charles-lal, érdekes lesz a holnapi futam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: