DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Biztosan jó lesz a Hülkenberg-Magnussen páros?

Két olyan pilótával vág neki a jövő évnek a Haas, akik magukban már leszámoltak F1-es pályafutásukkal, mégis visszatértek. Néhány éve emlékezetes szócsatába keveredtek a Hungaroringen.

Szintén érdekesség, hogy mindketten voltak korábban a nem túl hosszú karriert befutó Jolyon Palmer csapattársai a Renault istállónál. A jó ideje már csak F1-es szakértőként tevékenykedő brit visszaidézte egy néhány hónappal ezelőtti beszélgetését Nico Hülkenberggel, aki akkor úgy gondolta, sosem fog már visszatérni a száguldó cirkuszba.

„Úgy tűnik, hogy egy úgynevezett ’Jolyon Palmer egykori csapattársai’ formáció alakul meg a Haasnál Kevin Magnussennel és Nico Hülkenberggel. Egy időben híressé vált összezördülésük okán nem is nagyon kedvelték egymást, de Günther Steiner mégis összepárosítja őket és ezzel a duóval lesz elégedett” – ecsetelte véleményét Jolyon Palmer az F1 Nation podcastjében.

Vajon jól kijön majd egymással Magnussen és Hülkenberg?


„Nico már 35 éves, a nyáron beszélgettem vele és azt mondta, úgy gondolja, véget ért Formula-1-es pályafutása, már nem lesz többé ülése itt. Azt is mondta, úgy véli, soha nem fog tudni később sem visszatérni a mezőnybe, aztán látjuk, mégis hirtelen jött ez a lehetőség.”

„Látható, hogy a Haasnak szüksége és igénye is van a tapasztalt pilótákra (különösen a tavalyi, teljesen újonc felállás után). Kicsit talán keményen bántak Mick Schumacherrel, de úgy érzem, Hülkenberg már megmutatta korábban, mit tud. Így Nico mégis visszatérhet a rajtrácsra és mivel továbbra is láthatóan motivált, ez egy remek pilótafelállás lesz a Haasnál” – tette hozzá Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: