DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Mexikóban voltam a legjobb

Az ötödik helyen zárt Brazíliában Fernando Alonso, aki remek versenyt tudhat maga mögött, ennek ellenére úgy érzi, a Mexikóvárosi Nagydíjon teljesített a legjobban idén.

Már Mexikóban is jó versenye volt Fernando Alonsónak, ám akkor a spanyol alatt megadta magát az Alpine autója, így sajnos idén már sokadik alkalommal érte őt utol a balszerencse. A kétszeres világbajnok ezek után a Sao Pauló-i Nagydíjon javíthatott, mégpedig egy elég kalandosra sikerült hétvégén.

A rutinos versenyző szombaton kétszer is ütközött a csapattársával, majd egy büntetést is begyűjtött, így csak a mezőny hátsó részéből vághatott neki a vasárnapi futamnak, végül mégis sikerült felküzdenie magát az ötödik pozícióba. Alonso ennek ellenére úgy érzi Mexikóban szerepelt a legjobban.



„Azt hiszem, a legjobb futamom Mexikóban volt. Tudom, hogy nem fejeztem be a versenyt, de a kivitelezés szempontjából boldogabb voltam azzal, mint a legutóbbi versennyel. Persze ez egy nagyon jó verseny volt számunkra” – idézte őt a Motorsport Week.

Alonso szerint a biztonsági autónak köszönhetik, hogy ennyire jól alakultak a dolgok. „Háromkiállásos stratégiát választottunk, így nem voltunk szinkronban a legtöbb autóval, de a Safety Car egy kicsit átrendezte a dolgokat. A friss gumikon a végén szórakoztató volt megelőzni Checót és harcolni Charles ellen. Mivel a McLarenek kiestek a versenyből, ma sok pontot szerzett az Alpine” – zárta gondolatait a 41 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: