DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Schumacher zavarodott az eredmény láttán

Csalódottan értékelte a történteket Mick Schumacher, miután az utolsó rajtkocka jutott neki a pénteki időmérőn. Steiner nem mulasztott el ismét odaszúrni a németnek, aki szerinte túl óvatos volt.

Haas-szendvicsben vághat majd neki a mezőny a szombati sprintfutamnak, hiszen míg Kevin Magnussen csodát végrehajtva megszerezte Formula-1-es pályafutása első pole-pozícióját, addig Mick Schumacher az utolsó helyen végzett a változékony körülmények között megrendezett kvalifikáción. A német remekül teljesített az időmérő edzés elején, hiszen a száradó aszfalton folyamatosan a mezőny elejébe tudta verekedni magát, az utolsó másodpercekben látott javítások következtében azonban végül pórul járt. A Haas versenyzője a kvalifikációt követően értetlenül állt Q1-es kiesése előtt, hiszen érzése szerint jó kört rakott össze.



„Először is, gratulálok Kevinnek és a csapatnak, nagyon megérdemelték ezt a sikert. Én jónak éreztem a körömet és azt hittem, hogy van elég előnyünk ahhoz, hogy továbbjussunk. De úgy tűnik, hogy utolsó lettem. Kicsit összezavarodtam, talán alábecsültem a pálya tapadását. Az aszfalt meglehetősen nedvesnek tűnt, de talán nem annyira, amennyire gondoltam. Hihetetlenül frusztráló, mert jó az autónk. Ez annyit jelent, hogy holnap nehezebb dolgom lesz, ugyanakkor még semmi nincs veszve, szóval továbbra is optimista vagyok” – idézi Schumachert a MotorsportWeek.

Günther Steiner szerint elsősorban a vasárnapi versenyre kell figyelniük, ezért német versenyzőjének a lehető legjobb eredményt kell elérnie a szombati sprintfutamon. „Meg kell próbálnia a lehető legtöbb pozíciót javítania, hogy jó helyről várhassa a vasárnapi rajtot, ott ugyanis több pontot osztanak majd. Szerintem egy kicsit túl óvatos volt miután szárazpályás gumikra váltottunk, ezért nem ment még egy kört. Mindazonáltal ma láthattuk, hogy még hátulról rajtolva is bármi megtörténhet” – összegzett az olasz csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: