DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Max büszke lehet a szezonjára

Elismerően nyilatkozott tavalyi vb-riválisa 2022-es idényéről a hétszeres F1-es világbajnok, aki szerint a holland további rekordokat érhet el idén – hacsak ők meg nem akadályozzák ebben.

Max Verstappen 2021-ben egy végletekig kiélezett szezon végén nyerte meg a Formula-1-es világbajnokságot, idén azonban a Ferrari erős idénykezdete ellenére tulajdonképpen simán összejött neki a címvédés, sőt már négy fordulóval az évad vége előtt bebiztosította az újabb titulust. Ráadásul a holland már tizennégy versenyt nyert 2022-ben, ami új rekordot jelent az F1-ben.

hamilton-verstappen-dppi-2022-f1



Bár folyamatosan érezhető némi feszültség közöttük, a Red Bull-os tavalyi világbajnoki ellenfele, az idén a Mercedes visszaesése miatt eddig csak dobogókat gyűjtő Lewis Hamilton is elismerően nyilatkozott Verstappen idei produkciójáról:

„Nem mondhatom, hogy volt időm áttanulmányozni minden aspektusát annak, amit Max idén csinált, de úgy vélem, lenyűgöző munkát végzett” – idézi a brit szavait a RacingNews365.com szakportál. „Mindent megcsinált, amit meg kellett csinálnia. A csapata egy bámulatos autót adott alá, ő pedig igazából minden hétvégén remekül teljesített vele.”

„Büszke lehet a munkára, amit elvégzett, és tudom, milyen érzés ilyen helyzetben lenni. Esélye van rá, hogy még további versenyeket nyerjen, akár mind a két következőt, úgyhogy még tovább döntheti a rekordot, ha mi vagy a Ferrari nem tudjuk őt megállítani” – tette hozzá Hamilton, aki szerint a brazil futam lehet az utolsó esélyük a győzelemre 2022-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: