DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Brazília lehet az utolsó esélyünk

A hétszeres világbajnok szerint a Mercedes utolsó győzelmi esélyeit jelentheti a brazil hétvége. Russell ismét erős Red Bullra számít Interlagosban, a Ferrarit azonban egyelőre nem tudja hova tenni.

A hétvégén Brazíliában méri össze tudását a Formula-1 mezőnye, Interlagosban pedig az idény harmadik, egyben utolsó sprinthétvégéjét rendezik. Az utóbbi hetekben ismét a szebbik arcát mutató Mercedes számára pedig az utolsó reális győzelmi esélyt jelentheti az interlagosi aszfaltcsík – véli Lewis Hamilton, aki Austinban és Mexikóvárosban is a Red Bull és Max Verstappen első számú kihívójának bizonyult.

„Így vagy úgy, de mindig meglepődünk, amikor megérkezünk egy pályára, mert vagy elképesztően nagy a különbség, vagy nagyon közel vagyunk. Nem tudom, hogy az autó kiemelkedő lesz-e itt és annyira közel leszünk, mint a legutóbbi versenyhétvégén. Szerintem nem, de bízom benne, hogy nem ez lesz a helyzet és ismét meglepődünk” – elemezte esélyeiket a hétszeres világbajnok a Sao Pauló-i Nagydíj csütörtöki sajtónapján.



Hamilton tavaly emlékezetes hétvégét produkált Brazíliában, hiszen egy DRS-sel kapcsolatos szabálytalanság miatt a mezőny végéről kellett nekivágni a sprintfutamnak, amelyen egészen az ötödik helyig tört előre, hogy aztán a vasárnap főfutamon a tizedik helyről rajtolva is győzelmet ünnepelhessen, miután késhegyre menő csatát vívott Verstappennel. A brit szerint idén azonban az égiek segítségére is szükségük lehet egy hasonló eredmény eléréséhez: „Nagyjából tisztában vagyunk vele, hogy az autónk a pálya mely részein működik jól, és mely kanyarokban nem annyira, ezért várakozásaim szerint nem lesz egy könnyű aszfaltcsík számunkra. Ugyanakkor ott van még az időjárás, ami bármit hozhat a hétvégén” – utalt a hétszeres bajnok Interlagos jellemzően szeszélyes időjárására, amely a hétvégén is esővel lepheti meg a mezőnyt. „Emiatt azt gondolom, hogy a hátralévő két verseny közül itt lesznek jobb esélyeink, mert véleményem szerint Abu Dhabi keménynek bizonyul majd a hosszú egyeneseivel” – idézi a britet a RacingNews365.

George Russell eközben nem kételkedik abban, hogy ismét a Red Bullt kell majd legyőznie annak, aki a dobogó tetején szeretne ünnepelni, a Ferrari erejét illetően azonban nem bocsátkozik jóslatokba: „Abban biztosak lehetünk, hogy a Red Bull erős csomaggal érkezik, ezért őket kell legyőznünk. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból és alkalmazkodni bármihez, amit az időjárás tartogat számunkra. Szerintem a Ferrari fontos tényező lesz, mert újabban ingadozónak tűnik a teljesítményük, ezért nem tudjuk, mire számítsunk tőlük. Egészen bizarr volt, hogy Mexikóban mekkora lemaradással küszködtek” – magyarázta az ifjú brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: