DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Perez elmondta, mikor úszott el a vb-esélye

Jól kezdte az évet, utána viszont voltak nehéz versenyei a mexikóinak, aki külön kiemelt egy futamot ezek közül. A pilóta újfent utalt arra, hogy a Red Bull Verstappennek kedvezett a fejlesztésekkel.

Sergio Perez az első Red Bullnál töltött évében, 2021-ben néhány villanást leszámítva alapvetően messze volt Max Verstappentől, 2022-re azonban szinte minden téren szintet lépett a mexikói: főleg a szezon elején tűnt úgy, hogy sokkal közelebb került a regnáló világbajnokhoz. Monacói győzelme után még az is felmerült, hogy akár a vb-címért is harcba szállhat, utána azonban visszaesett a formája.

„Azt hiszem, nagyon jól kezdtem a szezont, harcban voltam a bajnokságért” – értékelt a Motorsport.com holland változata által idézett pilóta. „Volt azonban néhány verseny, ahol küszködtem az autóval, ez pedig pontokba és annak esélyébe került, hogy tovább harcolhassak a címért.”

perez-redbull-2022-f1_2



Perez konkrétan meg is nevezett egy versenyt nagyjából az évad közepéről, amely szerinte elhozta a fordulópontot az esélyeit illetően: „Úgy gondolom, Ausztria volt ez. Ott talált el engem George. Akkor voltunk legközelebb a bajnokságban, ez pedig óriási csapás volt, onnantól kezdve pedig volt néhány futamunk, amely igen nehezen alakult számunkra.”

A mexikói formahanyatlása egybeesett azzal, ahogy Verstappen egyre jobban összebarátkozott az RB18-assal, ezért fel is merült, hogy a csapat inkább a holland stílusához passzoló irányba fejlesztette a versenygépet. Bár a Red Bull szerint nem ez állt a háttérben, hanem pusztán úgy érezték, így tehetik gyorsabbá az autót, Perez úgy gondolja, hogy az újítások valóban csapattársának kedveztek jobban:

„Talán igen. Vannak alkalmak, amikor bizonyos fejlesztések kevésbé fekszenek valakinek. Láthattuk ezt már számos versenyzőnél, és úgy gondolom, inkább Max irányába fejlesztették az autót. De csapatként ezt szerintem sikerült alaposan megértenünk, és remélhetőleg a jövőben közösen elkerülhetjük ezeket a dolgokat” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: