DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

McLaren: Danielnek és nekünk is kellett ez

Elégedetten nyilatkozott év végén távozó pilótájuk mexikói teljesítményéről Andreas Seidl csapatfőnök – már csak azért is, mert az ausztrál hetedik helye révén közeledtek az Alpine-hoz.

A szezonja nagy része ugyan még a tavalyinál is komolyabb küszködésről szól, a Mexikóvárosi Nagydíjon remek teljesítményt tett le az asztalra Daniel Ricciardo: a csapat bevállalós közepes–lágy gumis taktikájának is köszönhetően, a verseny utolsó harmadában több előzést is bemutatva a hetedik helyen, azaz a középmezőny legjobbjaként ért célba – ráadásul a Yuki Tsunodával történt ütközése miatt kapott tíz másodperces büntetése ellenére is maradt ebben a pozícióban.

ricciardo-mclaren-mexiko-1



Andreas Seidl, a McLaren csapatvezetője nem is győzte dicsérni szezon végén távozó pilótáját: „Ha megnézzük ezt a hétvégét, az első körtől kezdve képes volt Lando tempójára. Az időmérőn balszerencsés volt, épp csak lemaradt a Q3-ról. Összességében végig jól érezte magát. A ráadást az utolsó etapja jelentette a lágy gumikon. Ennek köszönhetően egymás után tudta megelőzni a többieket. Ez fontos volt neki és nekünk is. Fontos pontokat szerzett számunkra – sokkal többet, mint az Alpine.”

„Remek etapot futott, szárnyalt a lágyakon. A tíz másodperces büntetés ellenére is sikerült a hetedik helyen végeznie. Ezért vagyunk rendkívül elégedettek” – nyilatkozta a Sky Germanynek Seidl.

Mint arra a csapatfőnök utalt: Ricciardo (és Lando Norris) ponttermésével, valamint Fernando Alonso újabb műszaki hibájával zárult az olló az Alpine-hoz képest a konstruktőri negyedik helyért folyó versenyfutásban:

„Nagyszerű, hogy csökkenteni tudtuk a különbséget, és már csak hét ponttal vagyunk lemaradva. Fontos lesz, hogy tiszta versenyeket fussunk a hátralévő két nagydíjon. A megbízhatóság szintén fontos szerepet fog játszani. Jó autónk, jó csapatunk és két jó pilótánk van. Remélhetőleg az Abu Dhabi Nagydíj utolsó köréig harcban tudunk maradni és a végén meg is nyerjük azt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: