DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Megdöbbentette és feldühítette Tsunodát Ricciardo manővere

A leintés előtt 20 körrel történt ütközés kárvallottja elfogadhatatlannak tartja, hogy egy ennyire tapasztalt versenyző lehetetlen helyzetben próbálkozzon előzéssel. Az ausztrál máshogyan látja a Mexikóban történteket.

Daniel Ricciardo taktikája bejött a Mexikóvárosi Nagydíjon, lágy abroncson előzgette végig a riválisokat és jutott el a hetedik helyig. A felzárkózás nem volt makulátlan, az első akadályt nem vette zökkenőmentesen, a 11. helyért küzdve összeakadt Yuki Tsunodával: az 51. körben ütközött a McLaren bal első és AlphaTauri jobb hátsó gumija, a japán autója a levegőbe emelkedett – és végül olyan károkat szenvedett, hogy ki kellett állnia a versenyből. Tsunoda nem volt lenyűgözve Ricciardo megmozdulásától:

„Nagy kár, hiszen egészen addig szuper jól alakult a verseny. Különösen lágy gumin, az első etapban mentem jól, pozíciókat nyertem. Sokkoló volt, ahogyan megelőzött, szinte lehetetlen helyzetben próbálkozott. Egyszerűen nekem jött az első szárnyával, megsérült az autóm. Nem tudom, hogy az övének lett-e baja, de egészen megdöbbentő volt, és frusztrál engem” – idézi a Motorsportweek Tsunoda vasárnapi nyilatkozatát.



„Magabiztos voltam az utolsó etap során, ezért nagyon csalódást keltő, hogy ilyen buta hiba miatt ért véget a futamom” – idézi egy másik forrás, az AlphaTauri sajtóközleménye a japánt. „Daniel eltérő stratégián ment, könnyedén megelőzhetett volna kicsit később. Nagyon dühítő, hogy egy ilyen tapasztalt versenyző olyan helyen próbál előzni, ahol nem lehetséges. Közel voltunk a pontszerzéshez, ami nagyon értékes lett volna számunkra jelenleg.”

Ricciardo tíz másodperces büntetése – amely ellenére is hetedik lett – jelzi, hogy a versenyfelügyelők szerint az ausztrál volt a hibás. A baleset ellenére nap versenyzőjének is megválasztott McLaren-pilóta azonban Tsunoda felelősségét pedzegette:

„Szerintem nem volt égbekiáltó. Megpróbáltam, majd blokkoltak az első kerekek és ütköztünk. Érzésem szerint nagyon szűken tartottam az autót. Egy kicsit talán az én hibám is, mert sok a vakfolt ott, de igazság szerint ha 30 centiméterrel több helyet hagyunk egymásnak, akkor semmi gond nem lett volna” – mondta Ricciardo, hozzátéve, hogy szándéka szerint nem akart előzni a 6-os kanyarban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: