DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Bárcsak máskor is ilyen lett volna

Az ausztrál sajnálja, amiért korábban nem volt lehetősége a vasárnapihoz hasonló teljesítményt bemutatni, azonban nagyon örül a pontszerzésnek. Szerinte a Tsunoda-incidens versenybaleset volt.

Daniel Ricciardo a hetedik helyen ért célba a vasárnapi Mexikóvárosi Nagydíjon, a McLaren versenyzője hosszú idő után először tudott erőből pontokért küzdeni. Noha a Yuki Tsunodával történt ütközés következtében kapott tízmásodperces időbüntetés miatt úgy tűnt, hogy Ricciardo törekvései hiábavalóak voltak, végül a lágy keverékű gumikon kiautózott előnye Esteban Oconnal szemben elég volt ahhoz, hogy büntetése ellenére is megtartsa hetedik helyét, valamint az azért járó hat pontot. A wokingiaktól az idény végén távozó pilóta az 51. körben került közelebbi kontaktba Tsunodával, amikor a szűk 6-os kanyarba menet próbálta meg beszúrni autója orrát a japán mellé. Az eset ütközéssel ért véget, ami véget is vetett Tsunoda versenyének.



„Most láttam a felvételeket az esetről, szerintem nem volt égbekiáltó. Megpróbáltam, majd blokkoltak az első kerekek és ütköztünk. Érzésem szerint nagyon szűken tartottam az autót. Egy kicsit talán az én hibám is, mert sok a vakfolt ott, de igazság szerint ha 30 centiméterrel több helyet hagyunk egymásnak, akkor semmi gond nem lett volna. Valójában nem szerettem volna megtámadni a kanyarban, csak igyekeztem a lehető legszélesebbre kényszeríteni őt, hogy a kijáraton kihasználhassam a frissebb gumikat. A tízmásodperces büntetés bőven igazságot szolgáltatott az esetért. Amikor Tom [Stallard] szólt róla, akkor nem is reagáltam, egyszerűen leszegtem a fejem, végül pedig sikerült a megfelelő előnyt kiépíteni a többiekkel szemben, szóval boldog vagyok” – idézi Ricciardót az F1.com.

„Olyan jó érzés” – lelkendezett az ausztrál. „Bár lenne rá valami magyarázat, hogy miért nem fordult elő gyakrabban, hogy támaszkodhatok az autóra és oda irányíthatom, ahová akarom. Már csak néhány futam maradt, de jobb később, mint soha, és jó volt végre támadó üzemmódban versenyezni. Általában a tükröt kell figyelnünk, ha a top 10-ben autózunk, ezért jó volt most átvágni a mezőnyön. Biztos vagyok benne, hogy a csapat is boldog és megkönnyebbült a büntetést követően” – zárta a mosolygós ausztrál.

Ricciardo feltámadása nem is jöhetett volna jobbkor a wokingiak számára, hiszen az ausztrál remeklésével és Lando Norris 9. helyével hét pontra csökkentették hátrányukat a konstuktőri bajnoki tabellán az Alpine-nal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: