DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: A kihagyás előnyömre válik majd

A McLaren ausztrálja optimistán várja valószínűsíthető egyéves szabadságát, ami állítása szerint segíteni fogja őt abban, hogy még erősebben térhessen vissza a rajtrácsra 2024-ben.

Az utóbbi hetekben gyakorlatilag biztossá vált, hogy a 2023-as rajtrácson nem találkozhatunk majd Daniel Ricciardo nevével, az ausztrál versenyző ugyanis jó eséllyel valamelyik topcsapat tartalékversenyzőjeként töltheti a következő szezont. A mindig mosolygós Ricciardo Mexikóban hosszú idő után ismét erős teljesítménnyel vétette észre magát, hiszen egy tízmásodperces időbüntetés ellenére is a hetedik helyen tudott végezni vasárnap, megelőzve csapattársát, Lando Norrist is. A nyolcszoros futamgyőztes szerint azonban jót fog tenni neki, ha egy kicsit a háttérbe húzódva tudja majd szemlélni a királykategória eseményeit.

„Nagy biztonsággal állíthatom, hogy jövőre nem leszek a rajtrácson, ugyanakkor szeretnék a sport részese maradni. Szeretnék együtt dolgozni egy csapattal, hogy 2024-ben visszatérhessek a rajtrácsra, jelenleg e körül forognak a gondolataim. Úgy gondolom, jót fog tenni a versenyzéstől távol töltött idő, aztán pedig valamit újat építhetek fel” – idézi az ausztrált a MotorsportWeek.



„Az utóbbi két év kétségkívül nagyon nehéz volt, különösen az tudja letaglózni az embert, amikor rengeteg erőfeszítést tesz, mégsem köszön vissza az eredményekben. A mostani könyörtelen szezonokban még a nyári szünet is rendkívül értékes időszak, mert másfajta perspektívából látod a dolgokat, amikor mással foglalkozol. Ezen kívül nincs túl sok lehetőség a regenerálódásra. Mindenki más, de én úgy gondolom, hogy ez egy rejtett kincs lesz számomra, mert azzal, hogy kevesebbet csinálok, többet érek majd el” – bölcselkedett Ricciardo.

Egyesek azonban más véleményen vannak az ausztrál tervezett kihagyását illetően, a korábban hasonló helyzetbe kerülő finn világbajnok, Mika Hakkinen például korántsem olyan derűlátó, a kétszeres világbajnok szerint ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a szünet egyben Ricciardo karrierjének végét is jelenti majd. Az ausztrálra azonban egyelőre fontos feladat vár, hiszen két futammal a 2022-es szezonzárás előtt a McLaren mindössze hét ponttal van lemaradva az Alpine-tól a konstruktőri bajnoki tabella negyedik helyéért folytatott küzdelemben, a wokingiaknak ezért nagy szükségük lesz a Mexikóban látott Ricciardóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: