DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Magnussen Vettelről: „Nem olyan, mint aki a pályafutása végéhez közelít”

Az egyik legjobb csatájának nevezte a dán a négyszeres F1-es világbajnokkal vívott utolsó körös austini párharcot – annak ellenére, hogy ő jött ki belőle vesztesen. Arról is beszélt, hogy Perezt nem intették ki a sérült első szárny miatt.

Rendkívül hosszú sorozatot szakított meg Austinban Kevin Magnussen: a júliusi Osztrák Nagydíj óta ugyanis először ért célba pontszerzőként a dán. Eredetileg a kilencedik helyen intették le a Haas pilótáját, ám a csapata óvása miatt megbüntetett Fernando Alonso hátrasorolása révén előrelépett a nyolcadik pozícióba. Mindehhez pedig az is kellett, hogy a többséggel ellentétben Magnussen egykiállásos taktikát válasszon:

„Azt kell mondanom, a csapat jó munkát végzett. Sikerült végrehajtanunk egy egykiállásos stratégiát, ami nagyszerű munka volt a csapat részéről, nem tudtam volna megcsinálni az általuk adott iránymutatás és felkészülés nélkül. Úgyhogy rendkívül büszke vagyok rájuk” – idézi a pilótát a PlanetF1.com portál.

magnussen-vettel-haas-austin-2022



Magnussen az utolsó körben bukott egy pozíciót Sebastian Vettellel szemben, aki egy rossz kerékcsere után zárkózott vissza a középmezőnyben. A dán ahelyett, hogy bosszankodott volna az utolsó pillanatos vereségen, inkább a szezon végén visszavonuló négyszeres világbajnokot méltatta elsősorban:

„Jó csata volt” – nyilatkozta a SpeedCity Broadcastingnak a futam után. „Természetesen bosszant, hogy veszítettem vele szemben, de azt kell mondanom, ez volt az egyik legjobb összecsapás, amelyben valaha részem volt. Hihetetlenül vezetett. Már-már megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen valaki ellen versenyezhettem. Nagyszerű volt, és el is fogom raktározni az itt tanult leckét. Ahogy versenyeztem ellene, nem úgy érződött, hogy a pályafutása végéhez közelít. Remekül versenyzett, de nyilván bosszant, hogy az utolsó körben buktam pozíciót ellene. De így is szép pontokat szereztünk, ami fontos a szezon ezen szakaszában.”

Magnussent természetesen arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy Sergio Perezt a sérült első szárnya ellenére sem intették ki a bokszba narancs-fekete zászlóval, miközben vele idén háromszor is megtették ezt. „Ez baromság, nem igaz?” – foglalta össze tömören a véleményét a versenyző. Perezt egyébként utólag sem szankcionálták emiatt, pedig ellene is óvást nyújtott be a Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: