DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff elmondta, mikor érezte, hogy elúszott a győzelem

Egy ideig elérhetőnek érezte az idei első diadalt Austinban a Mercedes F1-es csapatvezetője, de miután Max Verstappen megelőzte Charles Leclerc-t, már érezte, hogy nem sok esélyük maradt.

Talán idei legkomolyabb győzelmi esélyét kapta az USA Nagydíjon a Mercedest azzal, hogy Max Verstappen második kerékcseréje 11 másodpercesre sikerült, s ezzel a holland nemcsak Lewis Hamilton, hanem Charles Leclerc mögé is került a pályán. A holland azonban előbb a ferrarist, majd a hajrában a néhány másodperces ledolgozva a hétszeres világbajnokit is elkapta, így végül megszerezte a 13. sikerét a 2022-es szezonban.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az austini futam leintése után elárulta: egy ponton elhitte, hogy talán meglehet Hamiltonnak a győzelem, mivel eleinte Leclerc és Verstappen nem közelített a britre, ám amikor a Red Bull-os áthámozta magát a monacóin, már érezte, hogy elúszott a diadal:

hamilton-verstappen-austin-dppi-f1-2022



„Amikor hat másodperccel voltak mögötte, és úgy látszott, nem igazán tudnak gyorsabbak lenni, akkor úgy éreztem, nyerhetünk is” – nyilatkozta a RaceFans.net szaklap által idézett Wolff, aki azt is elmondta, miért a kemény gumira szavaztak az utolsó etapra:

„Lewis gumihátrányban volt a kemény keverékű abroncsokon, mert egész egyszerűen már nem maradt közepes gumink. De azon a ponton így is elérhetőnek érződött, hogy megtartsa a győzelmet. De amint Max megelőzte Charles-t, már nem tudott visszavágni, onnan csak idő kérdése volt.”

Hamilton maga egyébként szintén egy pillanatra elhitte, hogy nyerhet, aztán viszont amikor Verstappen DRS-távolságon belülre került hozzá képest, már tudta, hogy nem tehet semmit, hiszen a hátsó szárny nyitása nélkül is jelentős végsebességbeli előnnyel rendelkezik az egyenesekben az RB18-as a W13-ashoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: