DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már elengedte az idei futamgyőzelmet Hamilton

Még Verstappen 11 másodperces kiállása sem volt elég, hogy megszakadjon a Mercedes nyeretlensége – a Red Bull tempójából kiindulva a hétszeres világbajnok nagyon valószínűtlennek tartja, hogy 2022-ben nyerni tud még csapata.

Az USA Nagydíjon úgy tűnt, megszakadhat a Mercedes nyeretlenségi sorozata, a csapat és versenyzője, Lewis Hamilton győzni tud egy nagydíjon 2022-ben: 20 körrel a verseny vége előtt Max Verstappen egy nagyon lassú kiállást teljesített, így a brit került az élre, hat másodperc és még egy autó, Charles Leclerc Ferrarija is elválasztotta a hollandtól. Hamilton kilenc körön át vezetett, de végül utolérte és megelőzte őt a kétszeres világbajnok.

A Mercedes versenyzője tisztában van vele, a csapat hibátlan, kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően került ezen a hétvégén kedvező pozíciókba. Az időmérőn ötödik időt autózott, de a rajtrácson harmadik pozícióba lépett előre a motorbüntetések révén – az ellenfelek hibáit pedig a folytatásban is kihasználta:

„A mai pozíciót a megbízhatóságunk révén értük el. Ha Charles vagy Perez ott lett volna, akkor már máshogy alakul a verseny, mivel ők előttünk kezdtek volna, mi pedig a harmadik sorból indultunk volna csak” – nyilatkozta a Formula.hu részvételével zajló vasárnapi sajtótájékoztatón Hamilton. Ugyancsak a Mercedes hibátlan munkájára vezethető vissza, hogy mikor a Red Bull elrontotta kerékcseréjét, az élen találta magát.



„A mai nap példázza, hogy fantasztikus volt a csapatmunkánk. Szerintem az istálló csodálatosan dolgozott. 11 másodperces kiállással Charles mögé esett vissza: ebből látszik, menyi tempóelőnyük van, mert úgy dolgozott le hat másodpercet, hogy még Charles-t is megelőzte közben, végül pedig legalább három másodperccel elszakadt tőlem. Ebből látszik, komoly a sebességük” – mondta Hamilton.

„Egy másodpercre azt gondoltam, hogy talán képesek leszünk tartani a vezetést. De talán az extra közepes miatt túl erős volt hozzánk képest. Már az is csodálatos volt, hogy egyáltalán lőtávolban tudtam maradni Maxhoz képest a futam bizonyos pontjain” – árulta el, hogy a győzelem lehetősége benne is megfordult futólag.

A Red Bull tempójából fakadóan azonban valószínűtlennek tartja, hogy a hátralevő három nagydíjon megszerzi a győzelmet, és ezzel folytatja példátlan sorozatát: bemutatkozása, 2007 és 2021 között minden egyes évben nyert legalább egy nagydíjat.

„Nagyszerű volt harcolni a győzelemért, de ha valódi tempót nézünk, akkor egész hétvégén előttünk voltak, és ez így lesz a következő három futamon is. Hacsak nem történik valami drasztikus dolog velük, akkor nagyon valószínűtlen, hogy tempóból fel tudjuk venni a versenyt velük. De mindent beleadunk, amit tudunk, hiszen olyan autón dolgozunk, amelyik képes harcolni velük” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: