DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: A Q3 végére jutottunk oda, ahova kell

Nem volt elégedett az időmérőjével a Red Bull pilótája, aki ráadásul motorcserés büntetés miatt csak a kilencedik rajtkockából indulhat Austinban. A mexikói megemlékezett Dietrich Mateschitzről is.

A Q3 első próbálkozásai után úgy tűnt, akár még a Mercedesek is megtréfálhatják Sergio Perezt, aki azonban a hajrában felkapaszkodott a negyedik helyre. Mivel viszont öthelyes rajtbüntetést kapott, ez csupán a kilencedik rajtpozíciót jelenti a mexikói számára, aki nem is volt túl elégedett, amikor a Formula.hu jelenlétében nyilatkozott a sajtónak:

„Nem volt egy fantasztikus időmérő, küszködtünk. Elég sok mindent változtattunk az autón az időmérőre. A három szett abroncsunkkal próbáltunk másképp taktikázni a gumimelegítést illetően. Végül a Q3-ban sikerült oda juttatnunk az autót, ahova kellett” – értékelt a Red Bull versenyzője.

perez-austin-rb-day2



Kérdésre válaszolva a Circuit of the Americas jellegzetességének számító hepehupákról is szót ejtett: szerinte ugyan javult a helyzet az előző évhez képest, de így is problémát jelentenek a bukkanók. „Igen, egyértelműen trükkös. Az újraaszfaltozás nélkül nyolcméteres pattogásokat produkálnánk ezekkel az autókkal!” – jegyezte meg nevetve a pilóta.

Perez természetesen a szombaton elhunyt Red Bull-alapítóról, Dietrich Mateschitzről is beszélt a kvalifikációt követően: „Egy hihetetlen alázatos és szenvedélyes ember volt, tele volt életörömmel. Rengeteget tett a sportért és világszerte számtalan sportolóért. Nagy kár azért, hogy nem lehet velünk, amikor éppen rövidesen konstruktőri világbajnokok leszünk. De igyekszünk büszkévé tenni őt és a családját.”

„Sajnos nem sok időt tölthettem vele, két-három alkalommal találkoztam vele, mióta itt vagyok. De elképesztően szerény és szenvedélyes volt a csapata, a sportolói és összességében a sport iránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: