DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris szerint egyértelműen az Alpine-nál az előny

A McLaren brit pilótája szerint nem kétséges, hogy az Alpine rendelkezik a gyorsabb autóval a két alakulat csatájában, ugyanakkor saját csapatának teljesítményére is büszkeséggel gondol.

A wokingi istálló egész hétvégén visszafogott teljesítményt nyújtott Austinban, épp ezért okozott kellemes meglepetést Lando Norris szombati teljesítménye, hiszen a nyolcadik legjobb időt érte el a kvalifikáción, a hátrasorolások következtében pedig a hatodik rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását a vasárnap esti USA Nagydíjon. 

A 22 éves versenyző az időmérő edzést követően elismerte, hogy jelenleg nem ők állnak jobban az Alpine-nal szemben folytatott küzdelemben. „Remekül teljesítenek és nagyszerű munkát végeznek, ennyire egyszerű. Hihetetlenül gyorsak, már a szezon első versenye óta. Fantasztikus küzdelemre kényszerítjük őket, mindent megteszünk, ami tőlünk telik. Szerintem mi is jó munkát végzünk” – idézi Norrist a MotorsportWeek.



„Elégedett vagyok a csapat munkájával, ami a stratégiát és az autóban rejlő potenciál kiaknázását illeti. Úgy érzem, azt tesszük, ami számunkra a legjobb, tehát elégedett vagyok. A hozzáállásunk a továbbiakban sem fog változni és küzdeni fogunk, ugyanakkor közel sem lesz egyszerű, mert mindketten fantasztikusan vezetnek” – utalt az Alpine párosára a brit. Amikor a riporterek arról kérdezték, hogy melyik csapaté a gyorsabb autó, akkor nem habozott a válasszal: „Szerintem ez meglehetősen egyértelmű. Nem a miénk…” -  vallotta be őszintén. A McLaren a számukra rosszul sikerült japán versenyt követően 13 pontos hátrányban van a franciákkal szemben a konstruktőri tabellán négy futammal a szezonzárás előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: