DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Jó érzés volt vezetni a futamot

Nagyon közel volt a futamgyőzelemhez Lewis Hamilton, ám a végén be kellett érnie a második pozícióval. A hétszeres világbajnok ettől függetlenül élvezte a versenyt és pozitívan tekintett előre.

Egy jó stratégiának és a Red Bull bokszban elkövetett hibájának köszönhetően komoly esélye nyílt a győzelemre Lewis Hamiltonnak, aki idén eddig még egyszer sem ünnepelhetett a dobogó legtetején. Pályafutása során sosem zárt úgy szezont, hogy ne nyerjen legalább egyszer, ám egyelőre még mindig várat magára az első sikere ebben a szezonban.

A Mercedes versenyzője az USA Nagydíj utolsó köreiben komoly harcot vívott Max Verstappen ellen, azt a csatát azonban az osztrák istálló pilótája nyerte. Hamilton kissé csalódott volt az eredmény miatt, a körülményeket viszont nagyon élvezte, egyúttal részvétét nyilvánította Dietrich Mateschitz halála miatt a futam után.



„Nagyon köszönöm a szurkolóknak, egyszerűen fantasztikusak voltak. Ez a legnagyobb tömeg, amióta itt versenyzünk, szóval hatalmas hála nekik. Köszönet jár még a csapatnak is, mert hoztunk ide új fejlesztéseket, hogy közelebb kerülhessünk az élmenőkhöz. Próbáltam mindent megtenni a mai nap, de szimplán gyorsabbak voltak nálunk. Jó versenyt futott a Red Bull és részvétem nekik” – árulta el a leintést követő interjúk során.

A brit pilóta a vesztes csata ellenére próbált minél több pozitívumot kiemelni, és úgy érzi nem szabad feladni a folytatásban sem.

„Jó érzés volt vezetni ma az autót és az élen állni. Ezért dolgoztunk egész évben, így nagyon reménykedtünk abban, hogy sikerül kitartani, de ez van, megyünk előre. Hátra van még három verseny” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: