DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly: Ez elfogadhatatlan ezen a szinten

A francia versenyzőt újra utolérte a balszerencse, hiszen a legutóbbi Japán GP-t követően ismét fékhiba hátráltatta őt a kvalifikáción. Gasly meglehetősen csalódott a visszatérő jelenség miatt.

Nem alakult túl rózsásan az USA Nagydíj szombati időmérő edzése az AlphaTauri számára, hiszen mindkét autójuk már a Q2-ben búcsúzni kényszerült, miután Pierre Gasly a 13., Yuki Tsunoda pedig csupán a 15. legjobb időt érte el a második etapban. A rajtbüntetések miatt ugyan mindketten előrébb lépnek két-két pozíciót a vasárnapi rajtrácson, a faenzaiak azonban nem nyugodhatnak meg, hiszen Gaslyt a két héttel ezelőtti Japán Nagydíj után ismét fékhiba akadályozta a jobb eredmény megszerzésében. A francia már a rádióban is ingerülten vonta kérdőre csapatát a probléma miatt, csalódottságát és frusztráltságát pedig az időmérőt követő interjúk során sem rejtette véka alá.

„Egyszerűen lecsiszoltuk az első fékeket, ugyanúgy, ahogy Japánban és Kanadában is, ami értelemszerűen nem túl ideális. Még fájóbb, hogy egymást követő második hétvégén fordul elő a jelenség, aminek nem lenne szabad megtörténnie. Elmondhatatlanul csalódott vagyok, mert egész hétvégén jól éreztem magam az autóban és szerintem lett volna esélyünk bekerülni a top 10-be. Sajnos a mai körülmények között folyamatosan blokkoltak az első kerekek, ezért nem tudtam megfelelően lelassítani sehol. Megoldást kell találnunk erre a problémára” – idézi a bosszús franciát a RaceFans.



Gasly érdekes tényre világított rá, hiszen elárulta, hogy Daniel Ricciardo is hasonló gondokkal szembesült a McLaren volánjánál még a harmadik szabadedzésen. „Háromszor is felütötte a fejét a jelenség új fékek használatakor. Kanadában vizes körülmények között köröztünk, ezért nem tudtunk túl nagy energiával fékezni. Suzuka ebből a szempontból hasonló, mert szintén kevés fékenergiát igényel. Itt viszont nem ez a helyzet, ezért egy kicsit tanácstalan vagyok. Daniel elmondta, hogy ő is hasonló problémával küzdött az FP3-on. Nekünk mindenképp megoldást kellene találni rá, mert Suzukában és itt is sokba került a hiba, amit nem engedhetünk meg ebben a szezonban, amikor minden lehetőséget meg kellene ragadnunk.” 

„Keményen próbálkozunk, hogy az utolsó századokat is kifacsarjuk az autóból. A pályán és a gyárban lévők egyaránt rengeteg munkát fektetnek bele, erre jön egy külső forrásból származó probléma, ami tönkreteszi a napunkat. Egyszer talán megeshet, de amikor zsinórban másodszor, összességében pedig már harmadszor jelenik meg a hiba, akkor az elfogadhatatlan ezen a szinten. Emiatt egyeztetni fogunk az CI-vel, hogy megoldást találjunk” – utalt Gasly a faenzaiak fékbeszállítójára, a Carbon Industrie-re. Az olasz istálló számára különösen fontos lenne, hogy minden lehetőséget kihasználjanak a hátralévő futamokon, hiszen a konstruktőri bajnoki tabellán jelenleg a kilencedik helyen állnak, pontazonossággal a nyolcadik pozícióban tanyázó Haas csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: