DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Verstappen: Megpróbálnak lelassítani minket

Képmutatónak nevezte a költséglimittel kapcsolatos balhé miatt a Red Bullra mutogató riválisokat a kétszeres F1-es világbajnok, aki hangsúlyozta: a csapatnál hiszik, hogy igazuk van.

Múlt hétfőn jelentette be az FIA, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően a Red Bull valóban túlköltekezett „kis mértékben” a 2021-es szezonban a költségplafonhoz képest. A legfrissebb hírek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség és az energiaitalosok egyeztetéseket folytatnak arról, hogy az alakulat aláírja-e a szabályszegést beismerő megállapodást, amely révén enyhébb büntetésre tarthatnának számot.

A költséglimitüggyel kapcsolatos kérdéseket természetesen a friss kétszeres világbajnok, Max Verstappen sem kerülhette ki az USA Nagydíj sajtónapján, a holland pedig a csapat álláspontját ismételve hangsúlyozta, hogy szerinte mindent jól csináltak:

verstappen-redbull-usa-day0



„Ez a csapat és az FIA között zajlik, nem igaz? A mi részünkről erősen meg vagyunk róla győződve, hogy a költséglimit alatt maradtunk. Ezért egyeztetünk róla, hogy megmutassuk, hogy szerintünk mi a helyes. De végső soron ez nem az én dolgom, én csak a pályán nyújtott teljesítményre koncentrálok.”

A Sky Sportsnak adott interjúban arról is kérdezték Verstappent, hogy mit szól a Red Bullra ujjal mutogató riválisokhoz és szerinte miért kérnek súlyos szankciókat: „Szerintem elsősorban azért, mert jól teljesítünk. Megpróbálnak minden lehetséges módon lelassítani minket, de végső soron maga az F1 így is működik. Igazából mindenki kicsit képmutató, de szerintem ez rendben van. Csak a saját munkánkra kell fókuszálnunk.”

A holland pilótát mindenesetre saját bevallása szerint nem igazán zavarja, hogy ez most a legforróbb téma az F1-es közegben, s ez némileg beárnyékolja az ő címvédését is: „Ez csak attól függ, miket olvasol el. Szerintem hihetetlen, amit idén elértünk. És igen, most a költségplafonról beszélnek, de mint mondtam, hisszük, hogy helyesen jártunk el, és ezt meg is fogjuk mutatni az FIA-nak. Természetesen rajtuk áll, hogy döntést hozzanak, aztán utána úgyis elül a téma.”

A RacingNews365.com portál értesülései szerint egyébként főként olyan területek révén költekezhetett túl a Red Bull, mint a betegszabadságolások kifizetése és az alkalmazottak étkeztetése, valamint az Aston Martinhoz átigazoló Dan Fallowsról is azt gondolta az istálló, hogy azzal, hogy áthelyezték a Red Bull Advanced Technologies részlegre, már nem számít a fizetése a költséglimit hatálya alá, az FIA azonban másképp látja. Más pletykákkal ellentétben viszont a RacingNews365.com úgy tudja, Adrian Newey fizetése nem képezi részét a költségplafonnal kapcsolatos nézeteltéréseknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: