DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Javulnia kell az F1-nek a suzukai zűrzavar után

A Japán Nagydíjon Max Verstappen kiérdemelten, de furcsa körülmények között szerezte meg második világbajnoki címét. A monacói szerint a F1-nek tennie kell azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő.

A kaotikus suzukai futamot követően Max Verstappen is érdekes körülmények között szerzett tudomást világbajnoki címéről. Charles Leclerc utólagos büntetését és a félbeszakított, de mégis folytatott versenyre vonatkozó szabályok értelmezését követően Johnny Herbert közölte a hollanddal, hogy megszerezte a hőn áhított trófeát. A szezon első felében a címért még harcban álló Leclerc szerint a Formula-1-nek fejlődnie kell.

„Kicsit furcsa volt, mert azt hiszem, amikor először mondták azt valójában Maxnak, hogy ő a világbajnok, ő rám nézett, és azt mondta: „Nem, valójában nem vagyok az”. Én pedig azt mondtam, hogy „Talán mégis az vagy, mert azt mondják”. Szóval nem volt egyértelmű egyikünk számára sem” – mesélte az esetet az USA Nagydíj előtt a világbajnokság harmadik helyén álló Ferrari-pilóta.



„Annyi minden nem volt egyértelmű: teljes a pontozás, nem teljes a pontozás, van büntetés, nincs büntetés. Szóval igen, ilyen volt. Hiszem, hogy ebben mindenképpen javulnunk kell” – magyarázta Leclerc. „De biztos vagyok benne, hogy a következő néhány versenyen lesznek egyeztetések, hogy előrelépjünk és jobbá váljunk.”

A monacóit az érzéseiről is kérdezték a világbajnoki cím végső elvesztésével kapcsolatban, amire a 25. életévét pár napja betöltő pilóta elmondta, hogy nem tudott fellélegezni a nyomás alól: „Versenyzőként meg akarom nyerni a bajnoki címet, szóval természetesen, amint megtudtam vagy észleltem, hogy nagyon valószínűtlen, nehéz volt elfogadni. Nem volt semmilyen megkönnyebbülés” – zárta gondolatait Leclerc, aki jövőre már ötödik alkalommal próbálhatja meg visszajuttatni az olasz gárdát a bajnoki dobogó tetejére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: