DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat
F1

Marko: De Vries képes lesz vezetni a csapatot

Dr. Helmut Marko szerint az AlphaTauri új szerzeménye, Nyck de Vries tapasztalatlansága ellenére képes lesz arra, hogy Pierre Gasly helyébe lépve az olasz istálló új vezére legyen a jövőben.

Noha 2019-es F2-es bajnoki címét követően úgy tűnt, hogy az F1-es lehetőség elúszott számára, Nyck de Vries szenzációs monzai beugrásának is köszönhetően immár teljesállású versenyzőként várhatja a 2023-as szezont, hiszen az AlphaTauri a Japán Nagydíjon jelentette be, hogy a holland veszi át a távozó Pierre Gasly helyét az alakulatnál. De Vries csapattársa a harmadik szezonját megkezdő Yuki Tsunoda lesz majd, Dr. Helmut Marko szerint azonban a japán F1-es ismeretei ellenére is az új szerzemény lesz majd a csapat vezére, hiszen rengeteg tapasztalatot és tudást hoz magával egyéb szériákból. „Yuki még fiatal, és nem rendelkezik a szükséges tapasztalattal és háttérrel, tehát Nycknek kellene vezetnie a csapatot. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, de a tapasztalatából és a karakteréből adódóan neki kellene átvennie a vezérszerepet” – idézi az osztrák szakembert a Motorsport.com. Marko szerint az is a faenzaiak hasznára válhat majd, hogy a holland az idei szezonban már három 2022-es versenygépet is kipróbálhatott, hiszen a Mercedes mellett a Williams, valamint az Aston Martin is lehetőséget adott neki szabadedzéseken. „Természetesen ebből a csapat is profitálhat majd. Majdnem mindegyik Mercedes-motoros csapatnak ő a tartalékversenyzője, emellett több szimulátort is kipróbálhatott már, ez a tudás pedig vele együtt érkezik a csapathoz” – méltatta új szerzeményüket a Red Bull tanácsadója, miközben korábban Franz Tost is elismerte, hogy sokat várnak a holland pilótától.

„Bóknak veszem ezeket a szavakat” – mondta De Vries, aki azt is elismerte, hogy tapasztalatlansága ellenére sem fél a rá váró erőpróbától. „Szerintem nem feltétlenül kell F1-es tapasztalatokkal rendelkezned ahhoz, hogy vezérré válj, mert az a karakteredből, személyiségedből adódik. Igaz, hogy még nem teljesítettem egy szezont sem, de ettől függetlenül tudom, hogy mit várok az autótól és a csapattagoktól ahhoz, hogy közösen sikeresek legyünk. Magabiztos vagyok e tekintetben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: