DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az AlphaTauri sokat vár De Vriestől

Az AlphaTaurival debütál jövőre az F1-ben – főállásúként – Nyck de Vries, a csapatnál pedig úgy gondolják, hogy kora miatt nem lesz szüksége annyi időre, mint a fiataloknak, hogy megszokja az F1-et.

A holland versenyző, aki korábban már megnyerte a Formula-2-t és a Formula-E-t is, idén az Olasz Nagydíjon mutatkozhatott be az F1-ben, miután Alexander Albonon vakbélműtétet végeztek el. De Vries egyből berobbant a köztudatba, miután első versenyén rögtön a kilencedik helyen ért célba a kevésbé versenyképes Williamsszel.

A Red Bull család nem is várt sokáig, hamar lecsapott a holland tehetségre, aki jelenleg 27 éves, de mire a következő szezon elkezdődik, már a 28-at is be fogja tölteni, emiatt pedig úgy gondolja Franz Tost csapatfőnök, hogy hamar fel fogja venni az F1 ritmusát de Vries.

„Arra számítok, hogy Nyck betanulási ideje rendkívül gyors lesz, talán a téli teszt elég lesz neki” – mondta Tost az RN365-nek. „Ez egyben azt is jelenti, hogy elvárjuk tőle, hogy már az első futamokon versenyképes legyen 2023-ban.”



Az istálló abban reménykedik, hogy a szezonzárót követő, fiataloknak szánt teszten autóba ültethetik új igazolásukat, miközben a csapatvezető szerint jövőre Yuki Tsunoda is fel fog nőni a feladathoz: „Nyilván a csapat elvárásai attól is függnek, mennyire lesz jó a jövő évi autónk” – folytatta.

„Ha az autó jól sikerül és gyors lesz, akkor mindkét versenyzőnknek egyszerű dolga lesz, azonban ha problémák lesznek az autóval, abban az esetben nehezen fogjuk tudni megoldani azokat, mivel Nycknek ezen a téren még nincs sok tapasztalata. Yuki még mindig a tanulóéveiben van, de azt hiszem, jövőre már elég érett lesz ahhoz, hogy technikai jellegű tanácsokat adjon nekünk.”

„Összességében sokat várok Nycktől, mert rendkívül tapasztalt versenyzőnek számít, versenyeket és bajnoki címeket nyert más sorozatokban, és még egyszer mondom, ha jó autónk lesz, akkor egy sikeres évnek nézhetünk elébe.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: