DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Mercedes sajnálja De Vries távozását

Az Ezüst Nyilaknál nagyon sajnálják, hogy egyik nagy ígéretük, Nyck de Vries a rivális istálló fiókcsapatához igazolt, de érthető, hogy ennyi év várakozás után már nem akart tovább várni a holland.

Három éve jár már a Formula-1 környékén Nyck de Vries, de a junior-sorozatokban és a Formula-E-ben elért sikerei ellenére sem vették számításba a Mercedesnél és előre láthatóan a következő két-három évben sem lett volna üresedés a Russell-Hamilton páros miatt. Monzában végre bemutatkozhatott a Williams színeiben és debütálásán remek versenyzéssel azonnal két pontot szerzett Olaszországban.

Kapós is lett a pilótapiacon, de végül nem a Williams lett a befutó, hanem az AlphaTauri halászta el a többiek elől, a távozó Pierre Gaslyt fogja pótolni. „Nagyon boldog vagyok, hogy Nyck megkapta ezt a lehetőséget. Talán kicsit kellemetlen lehetne számunkra, hogy pontosan hova is távozik, de igazából nem számít” – mondta el véleményét Mike Elliot, a Mercedes technikai igazgatója.

De Vries a riválishoz igazolt, de jelenlegi munkaadója szerint is megérdemli a lehetőséget


„Úgy vélem, teljes mértékben megérdemli ezt a lehetőséget egy másik gárdánál. Már többször megmutatta, mennyire kitűnő pilóta. Kölcsönösen előnyös volt mindenki számára, hogy a mi csapatunknál tudhattuk, sokszor velünk volt a bokszban is. Nagyon rendes srác, jól tudja, miről szól ez a sportág és remekül érti az autó viselkedését.”

„A Formula-1 nagyon gyorsan változik. A versenyzőknek gyorsan kell tanulniuk. Amit egy évvel ezelőtt kitapasztalt, könnyen lehet, hogy már egyáltalán nincs is a segítségére. Sok sikert kívánunk neki, nagyon jól kijöttünk egymással, annyira jól érti a dolgát, hogy nincs miért aggódnunk” – tette hozzá Elliot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: