DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steiner további futamokat szeretne az USA-ban

A Haas csapatfőnöke szerint az ország területét figyelembe véve továbbra sem elég a három verseny az Egyesült Államokban. Az olasz úgy véli, az austini futam már klasszikussá érett az évek során.

A királykategória mezőnye a héten ismét az USA felé veszi az irányt, hogy a májusi Miami Nagydíjat követően ismét az amerikai szurkolók előtt küzdjenek meg az austini Circuit of the Americas (COTA) aszfaltcsíkon. A Formula-1 korábban még soha nem látott népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, amit természetesen a száguldó cirkusz vezetői is igyekeznek meglovagolni. A törekvések eredményeképp idén második amerikai helyszínként debütálhatott Miami, 2023-ban pedig Las Vegas is érkezik a versenynaptárba, tehát az ország három F1-es nagydíjnak is otthont ad majd.



A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azonban amondó, hogy további versenyekre van szükség az USA területén. „Én azt mondanám, hogy a Circuit of the Americas a keményvonalas rajongók pályája. Már tíz éve látogatnak ki a versenyre, mi pedig mindannyian imádunk odalátogatni, mert egy nagyszerű helyszín és fantasztikus esemény. Miamiban is rengetegen voltak, és az is egy hihetetlen rendezvény volt, de teljesen más volt az atmoszférája, mert sokkal inkább egy fesztiválra hasonlított. Nem tudom, Las Vegas mit tartogat számunkra, de biztosan az is nagyszabású esemény lesz. Mindazonáltal arra is gondolnunk kell, hogy az USA egy hatalmas ország, emiatt szerintem három verseny továbbra sem elég” – magyarázta Steiner. „Az eddigi két helyszín fantasztikus munkát végzett, és biztosra veszem, hogy Las Vegas sem okoz majd csalódást. Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali a napokban erősítette meg, hogy 24 futamnál nem szeretnének többet rendezni, ezért egy újabb amerikai verseny vélhetően valamelyik jelenlegi helyszín búcsúját vonná maga után.

A Formula-1 ötéves kihagyást követően 2012-ben tért vissza az Egyesült Államokba, ahol Austinban lelt új otthonra, a texasi létesítmény tehát tízéves évfordulóját ünnepli majd az előttünk álló hétvégén. Steiner szerint a pálya igazgatója, Bobby Epstein hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy a száguldó cirkusz megvesse a lábát az USA-ban. „Teljesen újszerűnek hatott, amikor először versenyeztünk ezen a helyszínen. A Formula-1 régóta nem járt az országban azt megelőzően, és rengetegen kételkedtek, mondván, úgysem fog működni a dolog. Bobby Epstein azonban soha nem adta fel, most pedig már a szurkolók egyik kedvenc pályája. Nehéz elképzelni az F1-et Austin nélkül, mert egy igazi klasszikussá vált az elmúlt években. Rendkívül sokat adott a szurkolóknak, mert egy fantasztikus eseménynek lehetnek részesei, és idén is nagyjából 400 ezer embert várnak. Nagyszerű az Államokban versenyezni” – zárta gondolatait a Haas csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: