DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Domenicali szerint 24 futam a maximum

Rekordszámú nagydíjat tartalmaz a 2023-as versenynaptár, 24-nél azonban nem terveznek többet Stefano Domenicali szerint. Az F1 vezérigazgatója úgy látja, a piac megkövetel ennyi futamot.

Szeptember 20-án vált hivatalossá, hogy jövőre minden eddiginél több versenyt teljesít majd a Formula-1 mezőnye, miután 24 helyszínre kell ellátogatniuk a résztvevőknek. A naptárban visszatérőként foglal helyet Las Vegas, de az idén hiányzó Katar is helyet kapott, akárcsak a Kínai Nagydíj, melyet utoljára 2019-ben rendezhettek meg a koronavírus okozta helyzet miatt.

Ennyi verseny egyértelműen rengeteg terhet jelent a csapatoknak, ugyanakkor még mindig sok helyszín érdeklődik a rendezés iránt. Stefano Domenicali ezzel kapcsolatban igyekezett leszögezni, hogy bár szükség van egy ennyi versenyre, a közeljövőben nem számíthatunk bővítésre.



„A 23-24 futam jó szám, de nincs szó ennél többről. A helyszíneket is ennek megfelelően választják ki. Sok tényezőt figyelembe vesznek, viszont a nagydíjak száma egyértelmű, a 24-nél elérjük a maximumot. A piac megköveteli ezt a versenyszámot. Persze régebben csak 15 versenyt rendeztek, de akkor az egy másik helyzet volt. Most nagy az érdeklődés, és remélhetőleg a jövőben csak még nagyobb lesz” – idézte Domenicali szavait a Motorsport-magazin.com

A szakember a futamok különböző kontinenseken való elosztásáról is beszélt. Többen panaszkodtak amiatt, hogy a Kanadai és a Miami Nagydíjat és az európai helyszínek közé szorították be, ám a sportág vezetője szerint megpróbálják megtalálni a megfelelő egyensúlyt.

„A futamok egyharmada Európában, egy másik harmada Amerikában és a Közel-Keleten, az utolsó harmada pedig a Távol-Keleten lesz. A versenynaptár kialakításakor nagyon fontos a pénzügyi oldal, mert sokkal több ajánlatunk van, mint amennyi dátum a naptárban. Figyelembe vesszük magának a pályának a szépségét, a befektetéseket, a szurkolóknak szóló tevékenységeket, valamint az érintett csapatok és gyártók érdeklődését” – zárta gondolatait Domenicali

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: