DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Villeneuve: Paul Ricard döntőnek bizonyult

1997 világbajnoka szerint gyakorlatilag már a nyáron eldőlt a bajnoki címért folytatott harc. Jacques Villeneuve úgy érzi, a Ferrari baklövései Charles Leclerc-re is átszálltak.

Már a Japán Nagydíjon bebiztosította pályafutása második világbajnoki címét Max Verstappen. A holland számára ugyan nehézkesen indult a 2022-es szezon, később azonban fantasztikus formába lendült. A Red Bull pilótája mindössze hat futamot nem nyert meg idén, de Jacques Villeneuve szerint ezek nélkül is meglett volna számára a címvédés. A kanadai úgy gondolja, a Ferrari teljesen összeomlott a nyomás alatt, a monacóira pedig át ragadt a balszerencséjük.

„Max Verstappen bajnoki címe nyilvánvalóan megérdemelt. Az első három futamot leszámítva a Red Bull szinte tökéletes volt, a Ferrari pedig összeomlott. A csapat túl gyakran hibázott, ami még nagyobb nyomást tett Charles-ra. Ő is elkezdett hibázni, de mindig is kérdéses marad, hogy ez vajon a csapat baklövései nélkül is így történt volna? A Paul Ricard-on elkövetett hibája döntő volt a bajnokság szempontjából, Japánban pedig ugyanez történt az utolsó kanyarban” – árulta el Villeneuve a Formule1.nl számára.



Az egykori F1-es pilóta szerint Suzuka ideális helyszín volt Verstappen számára, hogy megszerezze a bajnoki címet a Honda márkajelzésével, ami Japánban ismét visszatért a Red Bull autóira.

„Persze, Verstappen amúgy is megnyerte volna, de a Red Bull így egy tökéletes befejezést kapott. A Honda földjén nyertek, amikor a kötelékek ismét szorossá váltak. Szupererősek voltak és nagyot léptek előre. Lehet, hogy könnyűnek tűnt, de tévedés ne essék, szerintem a fő különbség az volt, hogy az RB18 nem eszi úgy a gumikat, mint a Ferrari” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: