DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz: Elegem van már ebből

Bosszantja a Ferrari pilótáját, hogy ismételten csak kevéssel maradt le a pole-pozícióról. Carlos Sainz úgy gondolja, hiába fut jó kört, a legtöbbször mégis Verstappen és Leclerc örülhet a végén.

Szoros csata alakult ki a Japán Nagydíj kvalifikációjának végén, ahol végül Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget a vasárnapi futamra, mellőle pedig Charles Leclerc várhatja a startot. A monacói csapattársa, Carlos Sainz szintén közel volt, mindössze durván öt tizeddel maradt le a címvédőről, ez pedig kissé felbosszantotta őt.

A Ferrari spanyol versenyzője úgy látja, a kör végét valamelyest túlerőltette, így valószínűleg ezen múlott a dolog. „Tiszta köröm volt az utolsó sikánig, ott viszont valószínűleg egy kicsit elmelegedtek a gumik, mire odaértem, ez pedig elég sok időmbe került. Kissé már elegem van már abból, hogy fél tizeddel lemaradok a pole-ról. Azt hiszem, volt már néhány kvalifikáció, így Zandvoortban, és a nyári szünet előtt is, ahol mindhárman nagyon közel voltunk egymáshoz, de valahogyan mindig Max vagy Charles kezébe kerül a pole, nem pedig az enyémbe. Ez remélhetőleg a szezon vége felé megváltozik” – árulta el az időmérő utáni sajtótájékoztatón a Formula.hu munkatársának jelenlétében.



A 28 esztendős versenyzőt a pálya állapotáról is faggatták a sajtó képviselői, mivel ahogyan haladt előre a kvalifikáció, látványosan javultak a köridők.

„Itt nem csak a pálya fejlődött, hanem a pilóták is. Ez különösen a Q1-ben és a Q2-ben volt így, amikor még akadt egy kis tartalékunk, majd a Q3-ban igazán beleadunk apait-anyait, ezért egyre lejjebb mentek az idők. Az utolsó két-három tizedet is megtaláltuk az autóból, ami különösen izgalmas volt ezen a pályán, mert itt tényleg a határon vagy, és az autót is a határon tartod a nagy G-erők mellett. Egyszerűen örömet okoz így vezetni, és ez a legjobb dolog az utolsó etapban” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: