DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz úgy érzi, felvehetik a versenyt Verstappennel

Szoros csatát hozott a Japán Nagydíj időmérő edzése. Carlos Sainz harmadikként végzett, de úgy érzi, a bizonytalan holnapi időjárás megkeverheti a lapokat, esélyes a Ferrari a győzelemre.

A vörös autók minimális különbséggel szenvedtek vereséget Max Verstappentől. Carlos Sainz alig öt századdal kapott ki a hollandtól, de így is csak a harmadik rajthelyre lett elég a teljesítménye, mivel közéjük ékelődött meg Charles Leclerc is.

„Az első kanyartól az utolsóig tiszta kört sikerült teljesítenem a hajrában, de pont az utolsó kanyar kijáratánál kicsit túl sok gázt adtam, jobban kipörögtek a kerekeim. Sajnálom, hogy nem sikerült az első hely, csak fél tizeddel maradtam le a pole-pozícióról” – nyilatkozta az időmérő után a Ferrari spanyol pilótája.

Sainz számít esőre vasárnap, de szárazon sem tartja esélytelennek a Ferrarit


„Többször is voltak már szoros időmérőink Charles-lal és Max Verstappennel, most nem sikerült, de remélhetőleg, a szezon végén már az ilyen csatákból én jövök ki győztesként.”

„Az időjárás alapvetően befolyásolhatja a holnapi versenyt, valamikor meg fog érkezni az eső, de azt még nem tudjuk, hogy kettőkor, háromkor, vagy négykor történik ez meg. Jó esélyeim lesznek a harmadik rajthelyről, maradtak még teljesen új lágy abroncsaim is a versenyre. Szerintem jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy Max ellen felvehessük a versenyt holnap” – tekintett előre Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: