DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen örülne a Honda visszatérésének

A holland szerint felesleges tovább rágódni a Red Bull múlt heti hibáján, ezért már kizárólag Japánra és a vb-cím elhódítására koncentrál, ami a Honda miatt különleges jelentőséggel bírna számára.

Japánban újabb meccslabdát kap a világbajnoki címvédő Max Verstappen, aki Szingapúrban egy igencsak felejthető hétvégét produkált, így a bajnokavatásra egyelőre várnia kell. A holland számára kivételes lenne, amennyiben a nagy eseményre a Japán Nagydíjon kerülne sor, hiszen több szállal is kötődik a távol-keleti országhoz. 2014-ben a suzukai aszfaltcsíkon vezethetett először F1-es autót hivatalos nagydíjhétvége keretein belül, a Honda pedig motorszállítóként segítette őt első világbajnoki címéhez a tavalyi szezonban.

„Nagyon várom már a hétvégét. Sajnos Suzuka néhány évig nem szerepelt a versenynaptárban, de egy fantasztikus pálya. A szurkolók egyszerűen megőrülnek a Formula-1-ért, tehát nagyon boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek. A Honda miatt még inkább különleges érzés, ezért egy jó hétvégében reménykedem itt” – mondta Verstappen a Formula.hu jelenlétében. A hollandnak jó esélyei vannak arra, hogy Japánban biztosítsa be második világbajnoki címét, ami rendkívül sokat jelentene számára: „A Hondával meglévő kapcsolatunk miatt igazán különleges lenne itt megszerezni a bajnoki címet. Kár, hogy a tavalyi küzdelem során nem volt lehetőségünk ellátogatni ide, ezért nagyon várjuk már a visszatérést. Ami biztos, hogy tökéletes hétvégére lesz szükségünk.”



A napokban derült ki, hogy a Honda – amely hivatalos kivonulása ellenére egészen 2025-ig nyújt segítő kezet a Red Bullnak – a Japán Nagydíjtól kezdve ismét hangsúlyosabb megjelenést kap a Red Bull és az AlphaTauri autóin. Verstappen ezzel kapcsolatban elmondta, hogy valójában nem sok dolog változott a tavalyi évhez képest: „Nos, a HRC-logó már eddig is az autón volt. A közös munka kifejezetten élvezetes velük, valójában pedig nem sok minden változott a munkakapcsolat tekintetében a tavalyi évhez képest. A jövővel foglalkozni még túl korai, de nagyon örülnék, ha viszontláthatnám őket az F1-ben.” A hírek szerint az energiaitalosok a japán autógyártó képviselőivel tárgyaltak Tokióban a hétvégét megelőzően, aminek köszönhetően könnyen megeshet, hogy a Honda a 2026-től kezdődő új szabályciklusban is segíteni fogja a Red Bullt.

Verstappen egy meglehetősen gyenge hétvégét követően érkezett meg Japánba, hiszen a szingapúri kvalifikáción a Red Bull hatalmas bakija fosztotta meg őt egy jobb eredménytől, a versenyen pedig több hibát is elkövetett, aminek eredményeképp a hetedik helyen intette le őt a kockás zászló. A holland kritikus hangnemet ütött meg csapatával szemben a hibát követően, azonban állítása szerint megbeszélték a dolgot, és túlléptek a történteken. „Valójában nincs szükség nagy változtatásokra. Emellett is elég rossz hétvégénk volt, mert már pénteken sem tudtunk elég kört megtenni, az apróbb változtatásokat pedig nem igazán tudtuk tesztelni az eső miatt. Tökéletes példája volt annak, hogy milyen hétvégét nem szeretnél magadnak. Nyilvánvalóan emiatt nem kell jelentősen változtatni a csapaton, egyszerűen rossz hétvégénk volt, de rengeteg nagyszerű versenyt is produkáltunk már idén, tehát tudjuk, hogyan kell csinálni a dolgokat” – zárta gondolatait a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: