DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Az eső feldobhatja a dolgokat

Szingapúrban ugyan nem jött össze, de Suzukában ismét esélye nyílik a címvédésre Max Verstappennek. A hétvégén akár az eső is megérkezhet a helyszínre, a holland viszont nem aggódik emiatt.

Szingapúr után ismét egy olyan országba látogat el a Formula-1 mezőnye, mely 2019-ben rendezhetett utoljára futamot. A hétvégén a Japán Nagydíj következik, ahol a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan jelentős esély mutatkozik az esőre a futam napján.

Max Verstappen számára ez a verseny egy újabb meccslabdát jelent ahhoz, hogy megszerezze pályafutása második világbajnoki címét. Noha bukott pár pontot az előző nagydíj alkalmával, ezúttal már saját kezébe veheti a sorsát. Ha megnyeri a futamot és a leggyorsabb kör is az övé lesz, akkor teljesen mindegy, hogy közvetlen riválisai hol zárnak, de van még pár eset, amit követően bajnokavatás következne Japánban.



Verstappen mindettől függetlenül már nagyon várja, hogy visszatérjenek a legendás helyszínre. „Nagyon hosszúnak tűnő idő után végre ismételten Japánban vagyunk, ezért alig várom, hogy újra Suzukában versenyezhessek. Az ételek itt nagyszerűek, a szurkolók pedig nagyon különlegesek, kedvesek és udvariasok. Újabb esélyünk van az egyéni bajnokság megnyerésére, így tökéletes hétvégét kell teljesítenünk, ami lehetséges, szóval mindent beleadunk” – árulta el a Red Bull előzetesében.

„A pálya nagyon régi vágású, sok gyors kanyar található rajta, és minden egyes edzésen végig építkeznünk kell. Meglátjuk, milyen lesz az időjárás, mivel úgy hallottam, hogy eső érkezik, ami talán egy kicsit feldobhatja a dolgokat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: