DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így lehet kétszeres világbajnok Verstappen Suzukában

Szingapúrban nem tudott élni első lehetőségével Max Verstappen, hogy megszerezze második világbajnoki címét, Japánban azonban már teljes mértékben saját kezében van a sorsa.

Öt versennyel a 2022-es szezon vége előtt Max Verstappen 341 ponttal áll a tabella élén, őt a ferraris Charles Leclerc követi 104 pontos hátránnyal, majd újabb kétegységnyi lemaradással áll a harmadik pozícióban a holland csapattársa, Sergio Perez.



Ez azt jelenti, hogy a Japán Nagydíjat követő négy futamon és a brazíliai sprinten összesen 112 pontot lehet még szerezni, azonban győzelmek tekintetében már senki sem tudja utolérni Verstappent, így amennyiben 112 pontos előnnyel utazik el Suzukából a címvédő, akkor már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Lássuk, mire van ehhez szüksége:

VerstappenLeclercPerez
 1. + bónuszpont  Verstappen világbajnok  Verstappen világbajnok
 1.  Legfeljebb 3.  Nem számít
 2.  Legfeljebb 5. bp. nélkül  Legfeljebb 4. bp. nélkül
 2. + bp.  Legfeljebb 5.  Legfeljebb 4.
 3.  Legfeljebb 7.  Legfeljebb 6.
 3. + bp.  Legfeljebb 6.  Legfeljebb 5.
 4.  Legfeljebb 8. bp. nélkül  Legfeljebb 7. bp. nélkül
 4. + bp.  Legfeljebb 8.  Legfeljebb 7.
 5.  Legfeljebb 9. bp. nélkül  Legfeljebb 8. bp. nélkül
 5. + bp.  Legfeljebb 9.  Legfeljebb 8.
 6.  Nem szerez pontot  Legfeljebb 9. bp. nélkül
 6. + bp.  Legfeljebb 10.  Legfeljebb 9.

A legegyszerűbb képlet egyértelműen az első eset: Verstappen megnyeri a futamot Japánban és a leggyorsabb körért járó pluszpontot is bezsebeli. Ebben az esetben irreleváns, hogy hol végez Charles Leclerc és Sergio Perez. Abból a szempontból egyszerűbb lett tehát a képlet Szingapúrhoz képest, hogy Verstappennek a saját kezében van a sorsa, azonban a számára tökéletes szcenáriótól eltekinteve megannyi lehetőséget kell majd figyelnünk a futam alakulásától függően.

 Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: