DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen nem érti, miért kapott megint fekete-narancs zászlót

Idén már harmadik alkalommal kötelezték a dánt szárnycserére egy futam eleji kontakt során összeszedett sérülést követően: a Haas versenyzője szerint szó sem volt biztonsági kockázatról, ami ezt indokolta volna.

Kevin Magnussen az előkelő kilencedik helyről startolhatott a Formula-1-es Szingapúri Nagydíjon, gyorsan félresiklott azonban a futama: a dán az első körben Max Verstappennel ért össze, a kontaktban pedig megsérült az első szárnyvéglapja. Emiatt pedig fekete-narancs zászlóval kiintették a bokszba orrkúpcserére – ami idén már harmadszor (!) fordult elő a pilótával Montreal és a Hungaroring után. A Magyar Nagydíjon történtek után Günther Steiner eléggé kiakadt, most pedig maga Magnussen adott hangot a frusztrációjának:

magnussen-szing-futam-dppi-1



„Nem tudom, kivel történt a kontakt, de a sérülés apró volt” – mondta el a végül 12. helyen befutó Haas-versenyző a Formula.hu jelenlétében. „Nem tudom, miért kaptam ezért fekete-narancs zászlót, számomra abszolút túlzásnak tűnik a jelzés. Szó sem volt biztonsági kockázatról, a véglapoknak van rögzítése. Nem lifegett, csak elhajolt. Nyilván volt benne egy törés, de nem akart leszakadni. És ezt már elmagyaráztuk az FIA-nak, mivel ez volt a harmadik eset idén, hogy zászlót kaptam amiatt az alkatrész miatt. Úgyhogy igen, frusztráló napunk volt emiatt.”

Nem Magnussen volt az egyetlen haasos, akinek egy koccanás tette tönkre a szingapúri éjszakáját. Mick Schumacher George Russell-lel csatázott, amikor összeértek a brittel, aminek mindkettejük számára defekt lett az eredménye. A mercedeses szerint ő hagyott elég helyet ellenfelének, Schumacher viszont úgy látja, inkább a brit vállalt feleslegesen nagy rizikót:

„Alighanem a Russell-lel történt összeérésünk nyírta ki a versenyünket a defekttel és mindennel. Ennek ellenére a 13. helyen végeztünk. Szerintem bizonyos szempontból örülhetünk annak is, hogy célba értünk, ez nem mindenkinek sikerült. Megvolt a tempónk a pontokhoz, csak balszerencsések voltunk. A csata közben tudtam, hogy gyorsabb és csak idő kérdése az előzés. De szerintem az első összecsapásunknál kicsit kockázatos volt, amit bemutatott. Megértem őt, hiszen előre akart törni, másrészt viszont mindannyian pontokért és a saját pozícióinkért harcolunk, s ilyen értelemben a saját versenyünket vívjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: