DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell szerint elérhető volt a pontszerzés

A brit örül a pénteki problémák megoldásának, valamint elégedett a száraz pályás gumik korai bevetésével is. Szerinte akár a pontszerzés is elérhető lett volna, ha nem ütközik Mick Schumacherrel.

George Russell nehéz helyzetből várhatta a Szingapúri Nagydíj rajtját, hiszen a szombati időmérőn elért 11. helyét követően a Mercedes úgy döntött, hogy a komplett erőforrást kicseréli az ifjú brit autójában. Mivel a cserét az FIA technikai delegáltja nem hagyta jóvá, ezért Russell nem az ilyenkor megszokott büntetést kapta – azaz a mezőny végére sorolást – hanem a bokszutcából volt kénytelen a mezőny után eredni. A verseny előtt megérkező özönvíz azonban számára is új esélyt jelentett, hiszen a vizes aszfalton bármi megtörténhetett a falak között.

A brit a futam első etapjában csupán a 16. helyig tudott felkapaszkodni, amikor a Fernando Alonso megálló Alpine-ja miatti VSC-fázist kihasználva slick gumikra váltottak. Eleinte úgy tűnt, hogy a merész húzás nem jön be, hiszen Russell sokáig nem tudott jelentős időt nyerni a köztes esőgumikon lévőkhöz képest, a sárga oldalfalú Pirellik azonban végül bemelegedtek, a brit pedig folyamatosan lila szektorokat futott. Yuki Tsunoda balesetét követően hiába mutatott erős tempót, az 1-es kanyarban összeért Mick Schumacherrel, ami megfosztotta őt a pontszerzés lehetőségétől. 



„A senki földjén voltunk, tehát nem kockáztattunk nagyot. Szerintem megérte feltenni a slickeket, mert az újraindítást követő első körben két-három autót is sikerült átugranunk, de aztán jött az incidens Mickkel. Nem teljesen értem, hogy mi történt ott, mert érzésem szerint elég helyet hagytam neki. Anélkül valószínűleg a pontszerző helyeken végeztünk volna, mert szárnyaltunk” – mondta Russell a Formula.hu jelenlétében. Örülök, hogy a pénteki és tegnapi problémákat sikerült megoldanunk, ez egy kicsit helyreállította az önbizalmamat. Nem mintha elvesztettem volna, nem azért voltam három másodpercre a pole-tól, mert annyira tehetségtelen lennék” – viccelődött a Mercedes reménysége.

„Csapatként folyamatosan lépkedünk előre, amire nagyon büszke vagyok. Nyilvánvalóan azért vagyunk itt, hogy győzelmeket szerezzünk. Nagyszerű sorozatunk volt eddig, és véleményem szerint Silverstone óta ez az első eset, hogy egy kicsit félresikerültek a dolgaink csapatként, de néha ez van” – zárta a brit, akit a pályán lévő autók közül utolsóként intett le a kockás zászló a 14. pozícióban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: