DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner egy világklasszisnak tartja Perezt

Hatalmas dicséretet kapott csapatfőnökétől Sergio Perez, aki kiváló teljesítménnyel nyert Szingapúrban. Christian Horner szerint a mexikói hatalmas nyomás alatt volt.

Bár a szezonja egészen jól indult, a későbbiek során érkező fejlesztésekkel együtt már nem igazán tudott megbarátkozni a Red Bull versenygépével Sergio Perez, aki monacói győzelmét követően eléggé elmaradt csapattársától és csak három alkalommal tudott dobogóra állni.

A 32 esztendős versenyző végül a Szingapúri Nagydíjon talált magára, ahol már a kvalifikáción is nagyszerűen ment, végül a második rajtkockából egy kiváló startot követően nyerte meg a futamot. Ehhez persze egy jó stratégiára is szükség volt és a pályán is meg kellett küzdenie Charles Leclerc ellen, de Christian Horner szerint pont utóbbi miatt volt elképesztő a teljesítménye.

„Kétségtelenül ez volt pályafutása legjobb versenyzése. Jól rajtolt a trükkös körülmények között, vigyázott az intermediate gumikra és a biztonsági autós fázisok utáni újraindításoknál is kontrollálni tudta a dolgokat. Szuper laza volt, persze a slickekre való váltás után nehéz volt beindítani a gumikat és egyszerűen nem tudta lerázni Charles-t, aki folyamatosan élvezte a DRS előnyeit. A Ferrari mindent bevetett ellene, végül Charles hibája adta meg neki a lehetőséget, hogy megtalálja a ritmusát. Hatalmas eredmény volt ez tőle, szóval szuper büszke vagyok rá” – árulta el Horner.



„Abszolút egy világklasszis. Ahogy mondtam, ez biztosan az eddigi legjobb győzelme volt, még a monacói sikert is felülmúlja, mert hatalmas nyomás alatt volt. Nagyon büszkék vagyunk rá, remekül teljesített” – idézte a szakembert az F1 hivatalos weboldala. A csapatvezető természetesen nem hagyta szó nélkül Max Verstappen szenvedését sem, akinek ezúttal nem volt szerencséje és csak a hetedikként zárt. A holland többször is hibázott, a kvalifikáción pedig a csapata rontott.

„Az előző nap nagy sebet ejtett rajtunk a futamra. Úgy értem, ez nyilvánvalóan rendkívül frusztráló volt, de keményen versenyzett, a szívét kitette a pályára, kétszer is átjött a mezőnyön, és ezek a pontok létfontosságúak mind neki, mind a konstruktőr számára. Mindent beleadott, de ez nem az ő hétvégéje volt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: