DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Ez volt a legjobb teljesítményem

Az elmondása szerint is intenzív utolsó körök ellenére is végig kontrollálta a Szingapúri Nagydíjat a Red Bull mexikói pilótája, aki nem tudja, pontosan milyen kihágásért áll vizsgálat alatt.

Sergio Perez már a rajtnál az élre állt Szingapúrban, s onnantól kezdve szinte végig vezetve meg is nyerte a biztonsági autós fázisokkal többször is megszakított viadalt. A csapatrádión Christian Horner a mexikói legnagyobb győzelmének nevezte a mait, s ezzel tulajdonképpen egyetértett maga a mexikói is, aki közvetlenül a futam után így értékelt:

perez-redbull-szingapur



„Egyértelműen úgy gondolom, hogy ez volt a legjobb teljesítményem. Irányítottam a versenyt. Nagyon nehéz volt, az utolsó néhány kör rendkívül intenzív volt. Az autóban még nem éreztem annyira, de miután kiszálltam, már igen… mindent beleadtam ma a győzelemért.”

Perez győzelme még nem teljesen biztos, hiszen a Red Bull versenyzőjét vizsgálják egy esetleges biztonsági autós szabálysértésért: a gyanú szerint nem tartotta a safety car mögött a tízautónyi távolságot. A pilóta azonban nem tudja, miről lehet szó pontosan: „Nem, nincs ötletem. A csapat szólt, hogy vizsgálat alatt állok, ezért növeljem az előnyömet, és ezt is csináltam” – mondta el a végül Charles Leclerc előtt hét és fél másodperccel nyerő mexikói.

Az idén második sikerét elkönyvelő versenyző ezzel a vb-címért folyó csatában is versenyben maradt, de Perez is érzi, hogy legfeljebb csak késleltetni tudta a csapattárs Max Verstappen megkoronását – ami szerinte bizonyos szempontból nem is gond: „Igen… Szerintem Maxnak és a csapatnak is jó, ha Japánban szerzi meg, különleges lenne a Honda számára. Összességében fantasztikus napunk volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: