DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: A felügyelők megértették a magyarázatom

Magabiztosan nyilatkozott a biztonsági autós kihágás miatti vizsgálat kapcsán a mexikói, aki nem számít büntetésre. Christian Horner csapatfőnököt is sokkolná, ha elvennék pilótája győzelmét.

Sergio Perez nyerte a Formula-1-es Szingapúri Nagydíjat, a győzelme azonban jelen sorok írásakor még nem tekinthető biztosnak, mivel beidézték a felügyelők: állítólag a megengedett tízautónyi távolságnál jobban lemaradt a safety car mögött. Mattia Binotto, a rivális Ferrari csapatvezetője szerint Perez kétszer is elkövette ezt a hibát, így a maranellóiak főnöke dupla szankcióra számít a Red Bull-os ügyében.

perez-sc-szing-dppi



Maga a mexikói megejtette a látogatását a stewardoknál, amely után az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján eléggé magabiztosan fogalmazta meg a véleményét, miszerint nem számít büntetésre:

„Alapvetően magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy nem volt semmi. Volt egy kis félreértés: úgy vélem, ahol utol tudtam érni, nagyon lassan haladt, ahol pedig nem tudtam tartani vele a lépést, ott szupergyorsan ment. Úgyhogy volt egy kis kommunikációs zavar, de szerintem nem megszokottak voltak a körülmények, és szerintem ez teljes mértékben érthető: főleg az utolsó szektor volt elképesztően trükkös. Szóval nem számítok büntetésre, mivel a felügyelők elégedettek voltak a magyarázatommal és meg is értették.”

Christian Horner csapatfőnök – aki egyébként a mait nevezte Perez legnagyobb győzelmének – szintén meglepődne, ha szankcionálnák a pilótáját az SC-s incidensért: „Meg fogják vizsgálni, de szerintem rengeteg precedenst találunk. Időről időre láthatunk ilyet a felvezetőkörökön vagy a safety car mögött, hogy mit csinálnak a pilóták – még Sebastiannal is van erre példa” – utalt Vettel kanadai esetére, amelyet valóban megúszott akkor a német. „Teljes mértékben sokkolna, ha elvennék tőle ezt a győzelmet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: