DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton bocsánatot kért a csapatától

A dobogóra is reális esélye volt Lewis Hamiltonnak Szingapúrban, végül mindössze a kilencedik helyen ért célba, miután több hibát is elkövetett. A hétszeres világbajnok vállalta ezekért a felelősséget.

Komoly csatát vívott a harmadik helyért a verseny zömében Carlos Sainz és Lewis Hamilton, ám a párharc akkor dőlt el végleg a spanyol pilóta javára, mikor a Mercedes versenyzője elfékezte magát és eltalálta a falat. Az eset következtében megsérült Hamilton első szárnya, de ezzel még olcsón megúszta, hiszen akár rosszabbul is járhatott volna.

A leintéshez közeledve a brit versenyző igyekezett menteni, ami menthető, de a Sebastian Vettel elleni manővere során is elszámította magát, így a kilencedik hely jutott neki. „Azt hiszem, elég tisztességesen kezdtük ezt a hétvégét, de nagyon-nagyon szerencsétlenül alakult a vége. Nehéz volt az előzés, és ott volt a 7-es kanyarban történt zárlat - amikor ilyen dolgok történnek, az ember szíve egy kicsit elszorul” – mondta Hamilton a Sky Sportsnak.

hamilton-futam



A 37 esztendős pilóta elismerte, hogy sokat hibázott, és már várja, hogy kijavíthassa őket a folytatásban.

„Ilyenkor újra felállsz és megpróbálod. Nem ez volt a legjobb nap, de már alig várom a holnapot. Minden elszállt az ablakon, amikor ütköztem, szóval elnézést kérek a csapattól, de ilyen az élet, tanulunk belőle” – zárta gondolatait a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: