DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Nem tudtam felvenni a ritmust

Bár végig az élmezőnyben autózott, nem volt túl jó versenye Carlos Sainznak. A Ferrari versenyzője számára a dobogó legalsó foka volt a maximum, ám ezért is nagyon keményen meg kellett dolgoznia.

Noha javított egy pozíciót a rajthoz képest, nem volt túl boldog a leintés után Carlos Sainz, akinek a verseny jelentős részében Lewis Hamilton ellen kellett védekeznie, és a folytatásban is inkább hátra felé kellett figyelnie.

„Nem igazán tudtam felvenni ma a ritmust és nem voltam képes veszélyt jelenteni az első két helyezettre. Sokat szenvedtem az autó hátuljával, ilyen körülmények között pedig nagyobb önbizalomra van szükség ahhoz, hogy előrébb végezzek. Nem voltam szerencsés a harmadik helyről indulva, de a végén már gyorsabb lettem. A csapatnak mindenesetre ez egy jó eredmény, mert sok pontot gyűjtöttünk a konstruktőri bajnokságban, de a győzelem sajnos most nem jött össze” – árulta el Sainz közvetlenül a futamot követően.  



Ahogy a mezőnyben mindenki, úgy a spanyol is megküzdött a csúszós aszfalttal, mivel az nem akart rendesen felszáradni a magas hőmérséklet ellenére sem.  

„Őrületes, hogy mennyire lassan száradt. Nem tudom megmondani, hogy miért van ez, de hiába köröztünk, és figyeltük a pályát, nem akart megjelenni a száraz ív. Nagyon csúszkáltunk, de a jövőre nézve ezt észben tartjuk, mert ez a pálya nagyon egyedi ebből a szempontból” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: