DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto szerint a rajton úszott el Leclerc győzelme

A Ferrari csapatvezetője úgy véli, hogy jobb starttal a végeredmény is más lett volna vasárnap – de így is bőven talált pozitívumokat az F1-es Szingapúri Nagydíj hétvégéjében.

Hiába indult idén már kilencedik alkalommal a pole-pozícióból Charles Leclerc, a rajtelsőséget Szingapúrban sem tudta győzelemre váltani. Sergio Perez ugyanis már a startnál átlépte a monacóit: a pilóta maga is elismerte, hogy az elindulása nem volt az igazi, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke pedig egyenesen úgy véli, hogy jobb rajttal akár a győzelem is meglehetett volna:

„Úgy gondolom, a start nem volt a legjobb. Pozíciót veszítettünk a rajtnál, ez pedig befolyásolta a versenyünk további részét. Szóval ha jobban sikerült volna a rajt, akkor szerintem jobb eredményt is értünk volna el” – fogalmazott a Formula.hu jelenlétében Binotto.

leclerc-start-szing-dppi



A Scuderia első embere ugyanakkor nem hibáztatta Leclerc-t, szerinte egyszerűen rossz volt a tapadás a rajthelyén (egy sorral hátrébb ugyancsak a páros oldalról induló Carlos Sainz rugaszkodott el jobban Lewis Hamiltonhoz képest):

„Ami magát a rajtot illeti, Charles-nak remek volt a reakcióideje. Jól hajtotta végre a procedúrákat, de aztán túlságosan is kipörögtek a kerekei, mert túl kevés volt ott a tapadás. De ki fogjuk elemezni, hiszen befolyásolta a futamunk további részét. Úgy vélem, második és harmadik helyen végezni összességében jó eredmény. Ha a konstruktőri világbajnokság szempontjából nézzük, ez egy jó hétvége volt.”

Leclerc még a verseny végén is hajtotta a győzelemért Perezt, Binotto szerint pedig a legfőbb pozitívum a hétvégén, hogy a Ferrari autója minden körülmények között versenyképesnek bizonyult:

„Szerintem összességében az autónk remekül működött az esőben és szárazon egyaránt, a tegnapi időmérőn és a futamon is. Elégedettek lehetünk, mert ha visszatekintünk Spára vagy Zandvoortba, ott sokkal nehezebb helyzetben voltunk. Úgyhogy szerintem megoldottuk néhány problémánkat. A végén is gyorsak voltunk, amikor slickekre váltottunk. Bátrak voltunk, hogy elsőként cseréltünk a két élen haladó közül. Úgy vélem, jók voltunk vízen és szárazon is, és ez a hétvége legbiztatóbb része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: