DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo nem kapott új fejlesztéseket Szingapúrra

Kizárólag Lando Norris autóján lesznek megtalálhatók azok az újítások, melyeket a McLaren Szingapúrban tervezett bevetni. Daniel Ricciardo úgy véli, ez teljesen érthető lépés a csapat részéről.

Hoz pár új alkatrészt a 2019 után visszatérő Szingapúri Nagydíjra a McLaren, ám ezeket csak Lando Norris fogja használni. Ennek oka, hogy a wokingiak állítólag nem rendelkeznek még elegendő elemmel az új csomagból, ezért Daniel Ricciardo csak Suzukában juthat hozzá ezekhez.

A csapattól az évad végén távozó 33 esztendős versenyző szerint ezzel semmi gond nincs, hiszen a jövő évi autó fejlesztésével kapcsolatban is Norris élvez előnyt házon belül. „A csomag nagyobb része már a 2023-as irányba történő fejlesztés, szóval nagyjából ez a helyzet. Nyilvánvalóan ő itt lesz jövőre, én pedig nem. Szükség van egy plusz hétvégére, hogy visszajelzést adhasson a csapatnak” – idézte Ricciardo szavait a The Race.



A nyolcszoros futamgyőztes elárulta, több frissítést már nem terveznek az idei évben, így a szingapúri futamot leszámítva végig ugyanolyan autóval mehetnek majd.

„Azt hiszem, ez lesz az utolsó frissítésünk, szóval azt mondanám, hogy Japántól kezdve az év végéig ugyanazok a dolgok lesznek nálunk” – folytatta Ricciardo, aki úgy véli, bizonyos szempontból még előnyös is lehet, hogy a korábbi csomagot használja majd a hétvégén.

„Nem akarok félreérthetőnek tűnni, de amikor felrakunk néhány új fejlesztést, mindig azt várjuk, hogy 4-5 tizeddel gyorsabbak leszünk, viszont ez nem ilyen egyszerű. Persze reménykedek benne, hogy jobb lesz az autó, mert így Japánban én is gyorsulhatnék, de nekem most ismerősebb lesz a környezet, ami nem is olyan rossz dolog” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: