DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Igazából két opcióm van

A McLarentől kiebrudalt Daniel Ricciardo beszélt a jövőjéről a Szingapúri Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. Igazából két valódi lehetőséget lát maga előtt, mivel mindenképp az F1-ben szeretne maradni.

Oscar Piastri veszi át jövőre az alulteljesítő Daniel Ricciardo helyét a McLarennél, a nyolcszoros futamgyőztes pilóta pedig azóta sem talált magának helyet, pedig egyre fogynak a lehetőségei…

Szóba hozták már az Alpine, a Williams és a Haas istállójával is, ahol még akadnak üres helyek, azonban Nyck de Vries berobbanásával alighanem egy olyan tényező került Ricciardo számításaiba, amire nem volt előre felkészülve, így könnyen lehet, hogy nem lesz ott a 2023-as rajtrácson az ausztrál.

„Továbbra is ugyanazok a céljaim, mint eddig. Minden vágyam, hogy továbbra is az F1 vérkeringésének részese legyek és az A terv nyilván az, hogy egy versenyzői ülést szerezzek magamnak jövőre” – kezdte Ricciardo a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón Szingapúrban.

„Ugyanakkor nem szeretnék fejest ugrani az első lehetőségbe, ami adódik előttem, jól tudom, hogy jövőre is változik a kilátás a szabad helyeket illetően, mivel lesznek lejáró szerződések, szóval ha nem is türelmes, de nyitott maradok erre a lehetőségre is.”



Arra a kérdésre, hogy így jövőre akár egy tartalékos szerepet is elvállalna-e, Ricciardo azt nyilatkozta, hogy igen, sőt, igazából ez a két valós lehetőség számára 2023-ban. „Nem szeretnék máshol versenyezni, hogy őszinte legyek. Persze, szeretem a motorsport más fajtáit is, de sehol sem éreztem azt, hogy emiatt felhagynék az F1-gyel.”

„Nem mondom, hogy nem voltak ilyen megkereséseim, de egyelőre ezekkel nem foglalkozom, mert azt nézzük a csapatommal, hogy mi lenne számomra a legjobb. Próbálok kicsit jobban is előre tekinteni, szóval nem csak 2023-at fogjuk nézni majd, mikor meghozzuk a döntést, hanem próbáljuk a következő 12 helyett inkább az előttünk álló 24 hónapot szem előtt tartani.”

„Tavaly Monzában újra érezhettem, hogy milyen egy győzelemért harcolni, és ezért szeretnék küzdeni a jövőben is, szóval nem hinném, hogy csak azért itt maradnék, hogy versenyezzek. Abban az igaz hitben szeretném ezt folytatni, hogy valós esélyem lesz rá, hogy visszatérjek a dobogóra.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: