DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Piastri már várja a Norris melletti versenyzést

Az ausztrál pilóta jövőre a Formula-1-ben ötödik évét kezdő brit oldalán szállhat majd harcba a száguldó cirkuszban. Bízik benne, hogy jól tudnak majd közösen dolgozni.

Oscar Piastri, aki az év legnagyobb átigazolási hírével felforgatta a pilótapiacot, a következő szezonban a McLarennél indítja el pályafutását a királykategóriában. Ugyan leendő csapattársa, Lando Norris jóval tapasztaltabb nála, azonban az elvárások valószínűleg így is magasak lesznek az ausztrállal szemben, hiszen mind az F3-at, mind az F2-t debütáló szezonjában nyerte meg.

A csapatmunkával kapcsolatban Piastri derűlátó, bár bevallása szerint annyira nem ismerik egymást. „Néhányszor beszéltem vele nagyon röviden és van néhány közös barátunk. De már alig várom, hogy megismerjem, mind személyesen, mind szakmailag” – kezdte az Alpine csapatától elszerződő versenyző az In The Fast Lane című podcast adásában.



„Azt gondolom, hogy a juniorkarrierünk eléggé hasonlóan alakult. Nyilvánvalóan ő már az F1-ben is bizonyította, hogy nagyon jó képességű és erős versenyző” – folytatta a 21 éves pilóta. „Alig várom, hogy megmutathassam, hogy mire vagyok képes, de emellett kétségtelenül lesz mit tanulnom az út során, és úgy gondolom, hogy Lando egy nagyon erős csapattárs, akitől tanulhatok.”

Piastri célja, hogy közösen képesek legyenek a McLarent a középmezőny elejéről a topcsapatok közé emelni: „Egyértelműen hasonló életkorban vagyunk, vannak közös barátaink is, így biztos vagyok benne, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni és remélhetőleg az egész csapatot még inkább a rajtrács eleje felé tudjuk vinni, mert ez a cél” – nyilatkozta az ausztrál, aki honfitársa, Daniel Ricciardo helyére érkezik az istállóhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: