DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mick Schumacher valami különleges dologra készül

Először indulhat Szingapúrban Mick Schumacher, ám a média másról másról is kifaggatta őt csütörtökön. A német nemrégiben arról posztolt közösségi oldalain, hogy egy különlegességgel készül.

A járványügyi helyzet miatt 2019 óta nem járt a Formula-1 Szingapúrban. Mick Schumacher akkor még nem volt a mezőny tagja, hiszen csak 2021-ben kapott lehetőséget a Haas csapatától, ahol egyelőre még mindig nem biztosított a helye a folytatásban.

A német versenyző így tehát egészen új élményekkel gazdagodhat egy kihívásokkal teli pályán, azt azonban nem igazán tudja, mire számíthat pontosan. „Csak arra tudok hivatkozni, amit mindenki más mond, mivel én magam még soha nem versenyeztem itt. Szóval azt hiszem, hogy a páratartalom az egyik pont, amit sokan említenek, de maga a pálya is nehéz, mint tudjátok. Csináltam már néhány szimulátoros edzést és rengeteg videót néztem erről a helyről, de nagyon izgatott vagyok, hogy kimehessek és saját tapasztalatokat szerezzek ezen a helyszínen” – mondta el Schumacher a Formula.hu jelenlétében.



A versenyhétvégét felvezető sajtótájékoztatón az amerikai istálló versenyzőjének egyik Instagram-posztja is szóba került, miután egy fehér sisakról tett ki fotót, melyhez annyit írt, hogy valami különlegessel készülnek. A fiatal pilóta részletekbe egyelőre nem akart belemenni, ezért egy mondattal elintézte a dolgokat: „Ez Japánnak szól.”

Az eseményen több másik versenyzőhöz hasonlóan Schumachert is megkérdezték, hogy mit gondolnak Max Verstappen idei teljesítményéről, hiszen a holland pilóta, akár már ezen a hétvégén megvédheti címét.

„Nos, anélkül, hogy túlságosan belemennék, azt hiszem, amit tett, az igazán lenyűgöző volt. Nehezen indult neki a szezon, de aztán elég jól megfordította a Red Bullal, és úgy tűnik, hogy határozottan jól alakultak a dolgok számukra” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: