DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ralf Schumacher: Mick a legjobb választás

A korábbi versenyző szerint unokaöccse, Mick Schumacher bármelyik csapat számára nagyszerű választás lenne, a másik német, Nico Hülkenberg visszatérésére azonban nem lát valós esélyt.

Az Alfa Romeo tegnapi bejelentésével – miszerint 2023-ban is Guanyu Zhou lesz Valtteri Bottas csapattársa – mindössze három istálló maradt, amely még nem véglegesítette jövő évi pilótapárosát: az Alpine, a Haas, valamint a Williams. Az amerikai istállónál Mick Schumacher jövője erősen kérdésessé vált az utóbbi hetekben, miközben a hírek szerint az ifjú német az idény végén a pályafutását ezidáig egyengető Ferrari versenyzői akadémiájából is kénytelen lesz távozni. A csapatfőnök, Günther Steiner nem titkoltan mérlegeli a lehetőségeket, állítása szerint azonban még Schumacher is versenyben van a szabad ülésért. Az utóbbi hetekben ismét felmerült Nico Hülkenberg neve is a Haas háza táján, azonban a rutinos német ellen szólhat, hogy legutóbb 2019-ben teljesített egész szezont a királykategóriában, azóta csupán ötször szerepelt beugróként a Racing Point és az Aston Martin színeiben.

A televíziós szakértőként dolgozó Ralf Schumacher szerint Hülkenbergnek nincs reális esélye a visszatérésre: „Valahogy mindig tesz róla, hogy szóba kerüljön a neve. Nincs vele semmi problémám, de szerintem ő nem jelent valós alternatívát ebben az esetben” – idézi a hatszoros futamgyőztest a PlanetF1. A német szerint unokaöccse azonban az utóbbi időszakban nyújtott teljesítményével kivívta a jogot a maradásra, de szerinte bármely más csapat számára is a legjobb választási lehetőséget jelenti a 23 éves versenyző személye.



„Nagyszerű irányba haladnak a dolgok számára mostanában, és bármelyik csapatfőnök nagy hibát követ el azzal, ha figyelmen kívül hagyja őt. Ha én lennék a főnök, és körülnézek a piacon, akkor kérdés nélkül őt vinném a csapatomba.” Schumacher szerény ponttermése azonban némileg ellentmond nagybátyja okfejtésének, hiszen eddigi 37 nagydíjrészvétele során mindössze két alkalommal tudott pontszerző helyen végezni, idén pedig a visszatérő Kevin Magnussen is előtte áll az egyéni összetettben. A dán pilóta 22 egységet zsebelt be a szezon eddigi részében, szemben a Schumacher neve mellett szereplő 12 ponttal.

„Úgy vettem észre, hogy Mick egyik legnagyobb erőssége az, hogy mindig képes nyugodt maradni. Még ebben a helyzetben is, amikor hatalmas nyomással kell megbirkóznia. Szerintem nagyszerűen kezelte a szituációt” – zárta gondolatait Ralf Schumacher. Nemrég hasonló véleményt fogalmazott meg Ross Brawn is, a brit szakember szerint az ifjú Schumacher teljesítményével rászolgált arra, hogy maradhasson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: