DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért veszítettek rengeteg időt Verstappenék

Feltűnően sokat rostokolt a bokszban a Szingapúri Nagydíj második edzésén a vb-címvédő, aki azonban nem aggódja túl sem ezt, sem a helyezését. Pereznek sem volt problémamentes péntekje.

Az első szabadedzést még szinte végig uralta és végül a második helyen zárta Max Verstappen, az éjszakai körülmények között rendezett második gyakorláson viszont alig néhány kört teljesített a holland a Szingapúri Nagydíj első napján. A Red Bull pilóta a negyedik pozíciót foglalta el a leintéskor, de nem igazán aggódik a kihagyott idő és az emiatt szerinte nem reprezentatív időeredménye és helyezése miatt sem:

„Úgy gondolom, elég jól kezdődött az első szabadedzéssel a hétvége, szerintem remekül működött az autó. A második tréningen ki akartunk próbálni néhány dolgot, de egyszerűen csak kicsit tovább tartottak a változtatások. Aztán utána megint valami mással akartunk próbálkozni, de ott is kicsit több időt vett igénybe az átállás” – magyarázta Verstappen a Formula1.com kameráinak nyilatkozva.

verstappen-szingapur-redbull-day1



„Nem igazán tudtunk sokat körözni, ezért nem gondolom, hogy túlságosan reprezentatív lenne, amit az FP2-n mutattunk. Természetesen még sok lehetőségünk van a fejlődésre, de nem ez volt a legrosszabb napunk.”

Arra a kérdésre, hogy aggasztja-e, hogy a második szabadedzésen kimaradt számára a versenyszimuláció, így reagált a második vb-címét akár már vasárnap bebiztosító pilóta: „Itt az a legfontosabb, hogy gyors legyél egy körön. Rengeteg dolgot fogunk kielemezni. Az első edzésen teljesítettünk egy némileg hosszabb etapot, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a világ végét jelentené.”

Mindeközben a Red Bull-garázs túloldalán Sergio Perez sem teljesített problémamentes pénteket: a mexikóinak az FP1-en adódtak gondjai, s este is csupán a kilencedik hely lett az övé 1,3 másodperces hátránnyal. „Veszítettünk egy kis időt a második edzésen, volt néhány problémánk a motorral és a vezethetőséggel, utána pedig sok beállítás-változtatást hajtottunk végre. Rengeteg információn kell végigmennünk este. Megpróbáljuk összerakni a legjobb részleteket holnapra, és mint mindig, a legjobbat kihozni abból, amink van” – értékelt a mexikói.

A riválisok formájáról így nyilatkozott Perez: „Tudtuk, hogy a Mercedes erős lesz, és egyértelmű, hogy a Ferrari is eléggé gyors, úgyhogy meglátjuk, mire leszünk képesek holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: