DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso izgatottan várja az új padlólemezt

Az Alpine megerősítette, hogy autóik új padlólemezzel fognak körözni a szingapúri utcákon. A csapat kétszeres világbajnoka bizakodóan nyilatkozott a módosításról és a kisebb szünet utáni folytatásról.

A monzai futamot követően a francia istálló sportigazgatója, Alan Permane utalt egy új padlólemezre, mely „komoly előrelépést jelent a leszorítőerő kapcsán”. A fejlesztést a Szingapúri Nagydíj előtti sajtóközleményben megerősítette az Alpine vezető technikai igazgatója, Pat Fry: „Ezen a hétvégén egy teljesen új padlólemezt viszünk mindkét autóra, amit a következő futamra, Japánba is elviszünk.”

„Vizuálisan, külsőleg nem sokban különbözik az előző verziótól, mivel a legtöbb fejlesztés alatta van. A teljesítményben azonban észlelhető előrelépést kell hoznia. Az elmúlt versenyeken sikerült egy sor erős fejlesztést hozni az autóra, és ezek mind a várakozásoknak megfelelően működtek. Még néhány fejlesztést kell hoznunk ebben a szezonban, mielőtt leállunk október végén, Austinra” – taglalta a folyamatokat Fry, aki kiemelte a gyárban dolgozó csapattagok kemény munkáját is.



Az Alpine spanyolja, Fernando Alonso komoly pontszerző sorozatot vesztett el az Olasz Nagydíjról való kiesésével, ugyanis az előtte lezajlott tíz futamon mindig a mezőny első felében végzett. A kétszeres világbajnok szeretne újra formába lendülni: „Intenzív heteket töltöttünk el Európában és örültünk, hogy tudtunk egyet pihenni a szezon végső, távolabbi versenyei előtt” – kezdte a spanyol.

Alonso elégedett volt a belga és holland futamokon gyűjtött 18 ponttal és az autó viselkedésével, azonban Monzában nem érezte olyan erősnek az autót, mint előtte. A 41 éves pilóta bízik a jó folytatásban és az új padlólemezben: „Reméljük, hogy Szingapúrban visszatérhetünk a megszokott versenyképes szintünkre. Az egész csapat keményen dolgozott az erre a versenyre szánt új fejlesztési csomagon, úgyhogy izgatottan várom, hogy mire képes” – zárta a spanyol.

A kétszeres világbajnok a tabella kilencedik helyéről, 59 ponttal várja a folytatást, míg csapattársa, Esteban Ocon a nyolcadik pozícióban áll a rangsorban. Ocon, aki szerint nála csak Lewis Hamilton teljesített jobban Alonsóval szemben, főként a helyszínre való visszatérés miatt izgatott a villanyfényes megmérettetés kapcsán: „A város nagyszerű légkörrel rendelkezik és az éjszakai versenyzés mindig különleges. Jó lesz újra ott versenyezni, és remélhetőleg jól tudunk majd csapatként teljesíteni, és adunk egy jó műsort a rajongóknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: